Състав на Добричкия окръжен съд остави в ареста 49-годишния А.О.,

...
Състав на Добричкия окръжен съд остави в ареста 49-годишния А.О.,
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста турски гражданин, издирван с ЕЗА, за отглеждане на канабис

 Състав на Добричкия областен съд остави в ареста 49-годишния А.О., роден в Република Турция, с нидерландски паспорт, търсен в Кралство Нидерландия за развъждане на растения канабис, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна.

Той бил арестуван на границата сред България и Румъния, при Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак, защото бил разгласен за интернационално търсене в ШИС по искане на друга страна.

Европейската заповед за арест е издадена на 5 септември 2021 година, от съдия-следовател в гр. Зволе (Rechter - Commissaris) за осъществяване на наказване по влезнала в действие присъда на Окръжен съд Оверайсел от 28 май 2021 година, с която А.О. бил наказан на 5 месеца " отнемане от независимост “, от които би трябвало да изтърпи 150 дни.

Мъжът е наказан за това, че дружно и в съучастничество с друго лице или други лица, упражнявайки своя специалност или занимание, е отглеждал и/или приготовлявал и/или обработвал и/или преработвал към 224 канабисови растения и/или елементи от тях, което е закононарушение по Закона за упойващите субстанции на Кралство Нидерландия.

Извършеното действие е закононарушение и по българския углавен кодекс – закононарушение по чл.354в, ал.1 от Наказателен кодекс. Предвиденото наказване за това закононарушение по нашето законодателство е " отнемане от независимост “ за период от две до пет години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР