Състав на Апелативен съд – Бургас потвърди 15- годишната присъда

...
Състав на Апелативен съд – Бургас потвърди 15- годишната присъда
Коментари Харесай

15 години затвор за мъж, пребил до смърт рускиня

Състав на Апелативен съд – Бургас удостовери 15- годишната присъда на Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси... към профила, който през 2015 година след разгулен скандал преби до гибел съветската гражданка Наталия Стаматова. Това оповестяват от Апелативен съд - Бургас.

Делото пред Апелативния съд е формирано по жалбите на 57-годишния Димитър Радев и частните обвинители. След запознаване с направените недоволства, чуване на мненията на страните в правосъдно съвещание, преценка на събраните доказателства и цялостна служебна инспекция на атакуваната присъда, въззивният съд не е намерил учредения за анулация или изменение на правосъдния акт. Радев е приет за отговорен в това, че на 05.10.2015 година съзнателно умъртвил Стаматова, нанасяйки й тежка черепно-мозъчна контузия, изразяваща се в изострен травматичен субдурален кръвоизлив и мозъчна травма. Подсъдимият е наказан на 15 години „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим. Той би трябвало да заплати по 70 000 лева неимуществени вреди на децата на потърпевша – И.Н.А. и Х.Д.С. Присъдата е променена само в частта по отношение на определянето на типа на пенитенциарното заведение, в което Димитър Радев да бъде настанен в началото. Разпоредбата на чл.57 от ЗИНЗС планува, че съдът дефинира само първичния режим на изтърпяване на наказването отнемане от независимост, а разпределението на наказаните в затворническите заведения се реализира по ред, избран от основния шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “.

Решението предстои на обжалване или митинг през Върховен касационен съд в 15-дневен период от съобщаването му на страните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР