Състав на Административен съд –Стара Загора е спрял предварителното изпълнение

...
Състав на Административен съд –Стара Загора е спрял предварителното изпълнение
Коментари Харесай

Решението на Административния съд в Стара Загора за ТЕЦ „Брикел“ не е окончателно


Състав на Административен съд –Стара Загора е спрял предварителното осъществяване на заповед 115 от 29 юли 2022 година, издадена от Директора на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора. Определението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховния административен съд, се показва в ново известие, оповестено през днешния ден на уеб страницата на правосъдната администрация.

В Административен съд – Стара Загора е формирано адм. дело № 549/2022 година по тъжба на „ Брикел “ ЕАД, срещу Заповедта на Регионална ревизия по околната среда и водите/РИОСВ/ – Стара Загора за налагане на насилствена административна мярка за прекъсване на индустриалната активност на горивна апаратура за произвеждане на топлинна сила, издадено с решение на изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по околна среда.

В жалбата, подадена от „ Брикел “ ЕАД, е направено категорично искане съдът да спре позволеното по силата на закона авансово осъществяване на обжалваната заповед  от 29 юли.

По своята правна същина, прекъсването от съда на позволеното по силата на закона осъществяване на административния акт съставлява тип обезпечителна мярка в административния развой до привършване на разногласието за неговата правомерност.

В случая с постановеното с определението на Административен съд – Стара Загора не се анулира заповедта на Директора на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора, а единствено краткотрайно се стопира нейното осъществяване до решаването на разногласието по отношение на законосъобразността на приложената насилствена административна мярка. Към сегашния миг правосъдното произвеждане по обжалването е висящо и няма предписан правосъден акт по съществото на разногласието, се показва в известието до медиите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР