Съсобственикът на Локомотив Пловдив – Христо Крушарски, бе гост в

...
Съсобственикът на Локомотив Пловдив – Христо Крушарски, бе гост в
Коментари Харесай

Крушарски в Домът на футбола: Бием Левски отново - нещата са ясни и гласни

Съсобственикът на Локомотив Пловдив – Христо Крушарски, бе посетител в предаването „ Домът на футбола “ по DIEMA SPORT. Бизнесменът разяснява задачите на „ смърфовете “ до края на шампионат и оттатък него, своята визия за налагане на юноши от школата, както и идния основен за купата конфликт сред Лудогорец и ЦСКА. Крушарски разкри, че той и Адам Сотков – другият съсобственик на „ черно-белите “ са опростили общо 6 милиона лв. задължения на клуба (по 3 от всеки). Колоритният необут не пропусна да се заяде и с идния конкурент на Локо Пловдив – Левски, за който сподели, че ще бъде надвит още веднъж.

„ Няма с какво да се похвалим или оплачем. Всичко е наред, локомотивът подвига пара “.

„ Сега сме двама притежатели, имахме ангажименти първоначално и не се случиха. Реших да се върна, тъй като вътрешният глас ми говореше, че би трябвало да направя това, което душата ми желае. Една година си починах, останах на стадиона и не пропусках мачове тук, само че шило в торба не стои “, сподели Крушарски, цитирайки известната българска сентенция.

„ Доказали сме, че сме костеливи. Стигнахме топ 6 – това поставихме като задача на треньора. Оттук нататък може би той се обърква, неговата визитка изобщо не ме интересува. Мен ме интересува да видя тези младежи във втория тим, да забележим какъв брой момчета има за мъжки футбол. Казахме му ясно в прав текст. Той за тези четири мача би трябвало да види къде ни е стигнала школата. Ако гледаме единствено на открито и дойдат единствено от пазара „ Кирков “...няма да стане. Имаме пет момчета, които стават за мъжкия тим “.

„ Тези момчета могат да объркат сметките на доста тимове, стига някой да им се довери. Те ще надскочат доста от батковците си. Във В група, в която играят, играят мъжки футбол. Там опитът се натрупа с времето. Година и половина младите играят в този тим. Как наложихме Мартин Паскалев? Съвсем инцидентно – травма, травма, и против ЦСКА беше един от най-хубавите. Във футбола стават и инцидентни неща “.

„ Онзи ден Левски и ЦСКА 1948...не видях огромно равнище и разлика с нашия материал. Лудогорец са с повече пари и стават нещата. ЦСКА има други упоритости. Ние сме кол в колелото, имаме си примамка и си кълвем на нея “.

„ Пак ще бием Левски – при нас нещата са ясни и гласни. Играем за публиката и успеха, а и да има спектакъл. Нашият стадион стартира да се цялостни, нека скоро станат и другите трибуни. Както сподели моят сътрудник, нека почнем да се самоиздържаме “.

„ Уговорката с моя сътрудник беше да опростим по 3 милиона. Към мен Локомотив дължи 8-9 милиона. Аз тези пари от дълго време съм ги не запомнил. Просто ги държа поради егото. За Локомотив опростих 11 милиона във времето. Сега още 3 – станаха 14, остават 6. Никога няма да ги диря. То и от къде да се вземат, от кое чекмедже? “

„ Аз бях стигнал ръба на бръснача. С още малко пари щеше да стане и още. За 5 години и без база, направихме нещо. Имаме и едно момче в Каляри – Сулев е там. Има още пет. Вървим към позитивна посока. Публиката се връща, тъй като има спектакъл. Като имаш по-добри условия, ще са по-скъпи билетите. Вече няма да даваш 4 милиона, а милион. Едно класиране за край на Лига Европа, и си милионер “.

„ Не знам дали гледахте мача с Лудогорец. Направи ми усещане съдията. Съдията свирна, а страничният подвигна байряка. Нашите бяха 15 метра във вътрешността, а техният на центъра. Това присъждане може да завоюва някакъв приз. Гледах един мач преди да се върна от Аржентина – един от последните и един от средата. Съдията не сподели никакъв картон, а какъв брой футболисти се разправяха с него. Съдията единствено като го огледа и той замръзва. Ако този корав мач се играе тук, болница „ Пирогов “ няма да ги събере “.

„ За мен, в случай че Лудогорец и ЦСКА играят футбол, а не си приказват кой купува и продава, може и да се случи нещо. Съдии – отговорни, играчи – отговорни...така няма да се случи нищо. Да създадат прекрасен мач и едните, и другите ще им ръкопляскат. За мен, гледайки мача на ЦСКА с Черно море и на Лудогорец с нас, нашия...единия мач нямаше нищо общо с другия. Лудогорец имаше 29 удара “.

„ Лудогорец ще стане първенец, Купата отново ще я вземе Лудогорец. Локомотив ще играе в Европа, само че няма да има нов треньор. Пловдив е черно-бял. Локомотивът го караме двама машинисти, тъй като могат да ми изтърван ресорите. Българският футбол е на позиция стенд бай. Трябва да променим погледа към младежта, да гледаме какво има в кухнята и да постановяваме. Съдийството е комси комса. Ако не се занимавах с футбол, щях да се занимавам с градушката и да ми е мирна главата “.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР