Също като маските от плат или друг материал, които бяха

...
Също като маските от плат или друг материал, които бяха
Коментари Харесай

Колко ефикасни са пластмасовите шлемове за лице в предпазването от коронавирус

Също като маските от плат или различен материал, които бяха сложни за намиране при започване на пандемията, по този начин и защитните средства като шлемовете най-често виждахме като част от персоналната екипировка най-много на медицинските лица. В момента обаче не е по този начин. Можете да видите елементарни хора да ги носят в магазина или в аптеката. А доста инфлуенсъри започнаха да ги употребяват като фешън аксесоар. С възходящото носене на сходни защитни средства, би трябвало да си зададем значим въпрос – до какъв брой са ефикасни и защищават ли ни от ковид?



Както допускате – отговорът не е къс и еднопосочен

Експертите са съгласни, че те оферират някакво равнище на отбрана.

Бърз обзор на обстоятелствата: новият ковид се популяризира посредством инфектирани капчици, които излизат от носа и устата, когато човек диша, киха, кашля, приказва и пее. Основната концепция за носенето на хирургични маски, маски от плат или такива с филтър, е да ни предпазят от достигането на инфектираните капки до носа и устата ни. Маските имат и преимуществото да ни припомнят да не пипаме лицето си – още един метод, по който се популяризира вируса.
Д-р Илина Брайнова-Мичич: Поставянето на маска пред устата на бебетата може да е доста рисково Свързахме се с доктор Илина Брайнова-Мичич, с цел да си поговорим за бебетата, самоделните маски, малко по-големите деца и ковид
Това, от което не ни защищават маските, е заразяване през очите. Този път на зараза не е потвърден, само че учените подозират, че има доста хора, които са се разболели по този метод.

Едно от последните проучвания по тематиката демонстрира, че „ шлемовете могат да предпазят от заразянане с COVID-19 през очите. “ Това декларира Арефа Касообой, която е доктор и старши медицински шеф в американската WebMD – издател на информация и вести, свързани със здравето. „ Има доказателства от проучвания с грипен вирус, които демонстрират, че шлемовете блокират вдишването на инфектирани капки, изключително когато това предотвратяване се комбинира с условието за физическа отдалеченост от най-малко 2 метра “, декларира още докторката. Въпреки че грипният вирус и коронавирусът са разнообразни, това проучване демонстрира, че шлемовете за лице могат да спомогнат за ограничение на инфектираните капки.



Заради огромната неустановеност към ковид като цяло, не всички специалисти са уверени, че шлемовете за лице са добра концепция. Основното им терзание е обвързвано с това, че защитните средства не филтрират въздуха и в най-хубавия случай предотвратяват най-големите капчици заразен материал от постигане до лицето . Освен това хората могат да имат погрешно възприятие за сигурност, до момента в който носят шлема и да изоставят останалите правила за обществено разграничаване. За да бъдем изцяло предпазени, до момента в който го носим, е добре да го комбинираме с маска за лице, която филтрира въздуха, поучават още специалистите.

В кои случаи е добре да носим шлем и в кои специалистите не предлагат носенето му - вижте на уебсайт Ladyzone.bg:
Предпазват ли ни пластмасовите шлемове за лице от COVID-19 и добра концепция ли е да ги носим Какво споделят специалистите по тематиката Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 810 0 164 1 587 Света 7 226 863 36 416 409 322 3 559 897 Заразени* Нови Починали България 2 810 0 164 Света 7 226 863 36 416 409 322
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР