Същият метеорологичен фронт, преминал над България, доведе до снежни виелици

...
Същият метеорологичен фронт, преминал над България, доведе до снежни виелици
Коментари Харесай

Фронтът, преминал над България, доведе до снежен апокалипсис в Украйна, Румъния, Молдова и Сърбия

Същият метеорологичен фронт, минал над България, докара до снежни виелици и транспортен безпорядък в редица други страни. Хиляди домове останаха без електричество, а преспи затрупаха пътищата в Сърбия, Румъния, Молдова и Украйна. В някои черноморски региони се оповестява за наводнения.

Метеорологичните условия оставиха без ток стотици градове и села в Украйна, което оказва напън върху нежната енергийна мрежа на страната. Над 2 хиляди обитаеми места в 16 области са откъснати от мрежата. В южния град Одеса управляващите оповестиха, че са помогнали на повече от 1600 души, попаднали в капан поради снега, оповестява Bulgaria ON AIR.

Почти половин милион души са останали без ток, а един човек е умрял, откакто стихия в региона на Черно море наводни пътища, изкорени дървета и събори електропроводи в Крим.

Бурята връхлетя и южната част на Русия и огромни талази заляха плажовете на курорта Сочи, а бурният вятър отнесе покрива на пететажна постройка в Анапа и нанесе вреди на домове и учебни заведения в Кубан. Бурята е най-силната, записана през последните 16 години, със скорост напразно над 140 км/ч.

Обявено е изключително състояние поради неприятно време в елементи от Сърбия. В региона на Църна Трава падна сред 80 см и 1 м сняг.

" И с джип не мога да помръдна, всичко е блокирано. Има 20 метра до основния път и през целия ден шетам сняг ", сподели жителят на село Брод Ранджел Николич.

Снегорините и багерите не смогват да се оправят със обстановката. Църнотравските села са откъснати от света, а хората описват, че не са очаквали такива снеговалежи преди януари.

В Румъния 19 сектора от републиканските пътища остават затворени. На места преспите доближават до два метра. Заради неприятното време остават затворени и пристанищата " Мидия " и " Мангалия ". През последните 24 часа изобилният снеговалеж и мощният вятър са засегнали 177 обитаеми места в 22 окръга. Спасителните екипи са отблокирали от снега повече от 600 автомобила и са разчистили над 500 дървета.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР