Същинските изкопни дейности по подмяната на водопровод в село Яхиново

...
Същинските изкопни дейности по подмяната на водопровод в село Яхиново
Коментари Харесай

Изкопните дейности по подмяната на водопровод в село Яхиново започват тази седмица

Същинските изкопни действия по подмяната на тръбопровод в село Яхиново ще стартира през идната седмица. До тогава ще завърши подмяната в село Самораново и екипи на компанията ще бъдат трансферирани в най-голямото село на община Дупница. Стойността на инвестицията е 317 541 лева с Данък добавена стойност, като средствата, както за Яхиново, по този начин и за другите две села са обезпечени със заем от Общината.

В дните, в които ще има прекъсване на водоподаването в обсега на изкопните действия - ще бъдат навреме осведомени жителите. С подмяната на близо 1000 метра трасе, се чака да намалеят фрапантно повредите, както и да бъде увеличено налягането към другите квартали.

Предстои да бъде конкретизирано и по кое време ще стартира замяна на тръбопровод в село Крайници, където ще се подменя тръбопровод по ул. " Трети гвардейски полк " от ул. " В. Левски " до ул. " Кокиче “ за сумата от 245 844 лева

В село Джерман завършиха изкопните действия и полагането на тръбопровод. Община Дупница бе сключила съглашение с Министерство на регионалното развитие на стойност 3,6 млн. лева От ведомството обаче преведоха единствено първата вноска от над 300 000 лева, за която сума бе осъществена подмяната.

От Община Дупница чакат въпреки всичко да бъде изпълнено съглашението и Министерство на регионалното развитие да обезпечи и останалата част, с цел да бъде осъществен и останалата част от ремонта за замяна в селото.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР