Съществуват тежки проблеми в сигурността в България, които трябва да

...
Съществуват тежки проблеми в сигурността в България, които трябва да
Коментари Харесай

Милен Иванов: В сектор „Сигурност“ има тежки проблеми

Съществуват тежки проблеми в сигурността в България, които би трябвало да бъдат позволение, разяснява някогашният заместник-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи Милен Иванов в ефира на „ NOVA News “. Според него те се коренят в неналичието на технологии и фрагменти, а по време на среща при президента те са били интерпретирани обществено за следващ път.

„ Изоставаме софтуерно от развитите страни с години. В България липсва технология „ Оупън Сорс Интелиджънс “. Няма център за разузнаване от открити източници. Нямаме обединен център за подготовка на фрагменти, който да приготвя чиновници. Обучението е капсулирано. Липса на просветеност в областта на държавното ръководство е главната причина “ , счита той.

В момента съществуват доста слепи петна за държавната сигурност на територията на България. Според специалиста Главна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване “ би трябвало да се върне под контрола на службите, а контролно-пропускателните пунктове да се върнат в службите за сигурност.

Консултативният съвет няма какво ново да реши в сегашния формат на сигурността на страната, заключи Иванов.

„ За мен от брифинга на президента най-притеснителен е лапсусът, където сбърка и който направи два пъти – когато сбърка „ Хизбула “ с „ Хамас “. Значи „ Хамас “ е организацията, която стартира тази война. „ Хамас “ и „ Хизбула “ са радикално разнообразни организации, като има доста по-големи експерти по Близкия Изток, които могат да обяснят по-добре от мен тези разлики, историята, финансирането, основаването и настоящето им състояние “, разяснява още той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР