Съществуват множество диети и хранителни режими, които се основават на

...
Съществуват множество диети и хранителни режими, които се основават на
Коментари Харесай

Алкално пречистване за 7 дни

Съществуват голям брой диети и хранителни режими, които се основават на концепцията за филтриране и детоксикация на организма. Според диетолога Рос Бриджфорд ние освен би трябвало да пречистим организма си от насъбраните нездравословни субстанции, а изцело да го рестартираме тъй че той да проработи " на чисто ".

Неговата книга “Алкалното филтриране и рестарт” демонстрира метод на хранене и живот, който ще ви поддържа здрави физически, душевен и прочувствено. Това е най-хубавият справочник за жизнеспособност и безусловно здраве на тялото и мозъка.

Не става въпрос за типичното филтриране или детокс. А за рестарт на целия организъм, който е задоволително мощен, с цел да ви помогне да поправите вредите, нанесени от актуалния метод на хранене. Рестартът е също задоволително гальовен, с цел да подхрани тялото, да го успокои и да му помогне да оздравее.

Рос Бриджфорд съветва повече от 15 години клиентите си във връзка с здравето. Над 9000 души са минали алкалното филтриране и рестарт, като 92% от тях са го приключили и при тях успеваемостта е 100%.

Основният принцип на алкалното филтриране е да се възползваме от силата на природата. Затова е добре да се храним с елементарни, същински, необработени, пълноценни, органични храни. И по този начин по натурален метод тялото ще стартира да се самолекува. Няма да разчитаме на хапчета, пудри или добавки, които като с магическа пръчка ще решат проблемите ни.

“Препоръчвам обаче някои хранителни добавки, преди всичко омега-3. Но те са единствено спомагателна доза от силата на природата.

Балансът на рН в тялото се нарушава непрекъснато от напрежението, неналичието на задоволително сън и нормалния метод на хранене в западния свят: консумация на захар, газирани питиета, алкохол, подготвени и модифицирани храни.

Буферна рН система

Поддържането на салдото на рН в тялото е жизненоважно. Оптималната стойност на рН на кръвта е 7,365 - тъкмо по средата в границите от 0 (киселинност на акумулаторна батерия) до 14 (киселинност на почистващ препарат за канали).

С изключение на напълно леко алкалната кръв човешкото тяло е едва киселинно. Ежедневните процеси, които тялото прави, с цел да ни поддържа живи - обмяната на веществата, синтезът на хормони, лимфатичните функционалности - основават лимитирана степен на киселинност.

Поради тази причина организмът на индивида е еволюирал и се е появила система за буфер на киселините. Този дребен буфер работи неуморно всеки ден, с цел да обезврежда киселините, основани вследствие на ежедневното действие на тялото”, изяснява експертът.

Когато рН на тялото падне под даден предел и средата стане прекомерно киселинна, бъбреците ще престанат да работят, сърцето ще спре и доста бързо ще настъпи гибел. И забележете - тялото прави всичко по силите си, с цел да предотврати леталния излаз.

Все отново равнището на рН на кръвта може да падне леко под основната стойност от 7,365, без това безусловно да убие човек. Но в случай че това се случва прекомерно постоянно, ще се наложи той да се бори с хронична ацидоза, породена от хранителния режим - положение, което учените свързват с множеството типове рак, хипертонията, сърдечносъдовите болести, захарния диабет вид 2, синдрома на раздразненото черво, заболяването на Крон, синдрома на хроничната отмалялост, бъбречните и чернодробните болести, мозъчните и психологичните заболявания...

Причинената от хранителния режим киселинност на тялото произтича от общоприетата модерна диета, цялостна със захар, глутен, бързи храни, пакетирани артикули, подобрители, химикали, консерванти, оцветители, аромати, млечни артикули, кафе, чай, газирани питиета, плодови сокове и алкохол.

Добавете към това и неизменимия стрес на актуалния живот. От това буферната рН система ще се изтощи от работа, още преди да станем от леглото заран.

Когато храносмилателната система не е способна да всмуква и употребява питателните субстанции, организмът не получава алкалните субстанции - калций, магнезий, калий, натрий, манган, желязо, цинк, антиоксиданти и витамини. А тъкмо те образуват буфера против киселинността.

“Ако страдате от породена от хранителния режим ацитоза, надбъбречните жлези отделят повишени количества от хормона на напрежението - кортизол. Това от своя страна води до изтощеност на надбъбречните жлези и до други неприятни последствия, свързани с хронично нараснали равнища на кортизол, в това число някои типове рак и струпване на висцерални мазнини (в коремната област).

Прекомерната киселинност подтиква образуването на висцерални мазнини, което на собствен ред изпраща сигнали за инфектиране. Решението на този циничен кръг е алкален метод на хранене. То подкрепя тялото в напъните му да поддържа верните равнища на рН.

Алкалните храни са наситени с хранителни субстанции. Те са живи, свежи и с високо наличие на вода, витамини, минерали, фитонутриенти и антиоксиданти”, написа специалистът.

Вашето здраве е във вашите ръце

Проучванията на Американския център за надзор и предварителна защита на болесттите, Харвардския университет, Асоциация “Алцхаймер” и други сочат, че доста от най-честите и рискови болести могат да бъдат предотвратени посредством метода на хранене и на живот, който избираме да водим. Ето и някои болести, чиято поява може да се предотврати посредством вярно хранене:

* Ракът е до 95% предотвратим посредством диета.

* Диабет вид 2 е до 90% предотвратим посредством диета.

* Сърдечносъдовите болести са 82% предотвратими посредством диета.

* Миокардният инфаркт е 80% предотвратим посредством диета.

* Болестта на Алцхаймер е до 99% предотвратим посредством диета.

Няма значение в каква обстановка се намирате сега, вие можете да я измененията много бързо, да подобрите здравето си и да получите силата, жизнеността и тялото, за които мечтаете. Алкалното филтриране и рестарт е ключът към обезвреждане на нанасяните през годините вреди, към възобновяване на салдото в организма, неговото укрепване и предотвратяване.

Подобренията

Авторът на този способ - Рос Бриджфорд, споделя какви резултати е усетил в своето тяло след едноседмичното алкално филтриране:

* Кожата ми, която преди този момент беше на петна и бледа, още веднъж се почисти.

* Енергията ми, която бе достигнала най-ниското си равнище, се увеличи и резервира през целия ден.

* Образувалият се рисков пласт висцерална лой в региона на корема просто се стопи.

* Преуморените надбъбречни жлези се върнаха към естествен режим на работа.

* Кръвната ми картина - равнищата на холестерола и триглицеридите - се промени и стана прелестна.

В последна сметка бях възстановил салдото в организма си.

Как да рестартирате органичната система?

“Ако живеете в положение на дисбаланс на организма в продължение на години, към този момент имате някакъв здравословен проблем и би трябвало да предприемете съществени дейности. Само една салата понякога няма да свърши работа. Нито пък чаша вода с лимон заран на гладно.

Нужен ви е рестарт посредством алкално хранене. То ще контролира клетките и органите, с цел да реализиран оптималните стойности на рН: от 2 до 4,5 в стомаха; от 7 до 7,5 в дванадесетопръстника; 7,4 в тънкото черво; от 5,5 до 7 в дебелото черво; от 7 до 7,5 в лимфата, от 6,8 до 7,5 в жлъчката и така нататък

Когато се храните алкално, вие предоставяте на тялото си обилие на хранителни субстанции, с цел да може то да се бори сполучливо с заболяванията, в това число и с рака.

Киселинността, възпалението и оксидативният стрес са главните аргументи за дисбаланс на системите в организма. Именно в тях се корени повода за другите здравословни проблеми, пред които сте изправени сега. А решението на всяко положение и болест е тяхната диаметралност: алкалност, антивъзпаление и антиоксидация.”

И трите антидота стартират с буквата “А” и точно заради тази причина Рос Бриджфорд назовава проекта си “Метода на трите А-та”. Почти всички предложени храни в проекта са и алкални, и с антивъзпалително, и с антиоксидативно деяние.

Скалата, която мери рН в храните и напитките, е комплицирана. Всички храни с рН 6 (бял ориз например) са 10 пъти по-киселинни от артикул с рН 7, като овеса. Продукт с рН 5 (подправки и овкусители като кетчуп и плодов мармалад) е 100 пъти по-киселинен от храните с рН 7. Стойност рН 4 е 1000 пъти по-киселинна от рН 7 и така нататък

Всеки един пункт рН е цената на предходния на квадрат. Кока-колата има рН 3. Всяка глътка нанася вреди на тялото. Храната и напитките, които консумираме, имат голямо въздействие върху рН на кръвта. На процедура диета, в която доминират киселинни храни и питиета, е рецепта за заболявания. Докато алкалната диета е рецепта за здраве.

“Най-просто това значи да избягвате захар, зърнени артикули с глутен, обработени и бързи храни, торти, бисквити, ястия, приготвени в микровълнова фурна, модифицирани меса, питиета и снаксове с високо наличие на захар.

Яжте зеленчуци, пийте доста вода, излизайте на открито и тренирайте, вместо да стоите затворени вътре и да се храните с отпадъци. Това е всичко, което би трябвало да направите”, предлага създателят.

7-дневно алкално филтриране

“За да имате здравословен източник на сила, би трябвало да ядете огромни количества високоенергийни храни и най-много зеленолистни зеленчуци. Но в случай че ядете единствено тях, няма да си набавяте нужните мазнини и протеини. За да задоволите и тези хранителни потребности, алкалното филтриране и рестарт включват семена, ядки, ядкови млека, мазнини и масла, както и бобови храни. Храните по време на алкалното филтриране и рестарт включват: бадеми, бадемово мляко, рукола, авокадо, босилек, цвекло с листата, чушки камби (червени и зелени), броколи, мускатна тиква, всички разновидности зеле, моркови, кашу, целина, манголд, семена от чиа, силантро, кокосово мляко и сметана, кокосово масло, кокосова вода, краставици, копър, чесън, джинджифил, къдраво зеле, леща, фасул, воден крес, марули, праз, лимони, лайм, зехтин, жълт и червен лук, свеж лук, магданоз, тиква, спанак, слънчогледово семе, сладки картофи, билкови чайове, домати, куркума, зеленчукови бульони, подправки (лют червен пипер, черен пипер, морска сол, индийско орехче, синапени семена) и чиста вода (филтрирана)”, споделя диетологът.

Пълен лист с над 400 алкални храни и справочник за най-здравословните други възможности на захарта може да намерите на www.rossbridgeford.com.

Коварството на млечните артикули

Млечните артикули и изключително пиенето на прясно мляко за здрави кости е безспорен мит. Много изследвания потвърждават, че потреблението на краве прясно мляко в действителност отслабва, а не заздравява костите, тъй като то извлича калция от костите.

Каква е повода за това?

Нашата храносмилателна система не може да всмуква добре калция от млечните артикули. От прясното мляко се всмуква по-малко от 30% от наличието на калций (в съпоставяне с до 65% калций от зеленчуците).

Но главната причина е, че сходно на всички скотски артикули прясното мляко е киселинно.

Калцият е една от алкализиращите соли на организма. Откъде тялото ще се достави с калций, с цел да обезврежда киселината от млечните артикули? От костите ви. Когато хора на всякаква възраст употребяват краве мляко, резултатът е чиста загуба на калций.

Проучване, траяло 12 години с присъединяване на 78 000 дами на междинна възраст, открило, че потреблението на млечни артикули през целия живот не защищава дамите от развиване на остеопороза или бедрени фрактури. Напротив - покачва риска от чупливи кости. Рискът за остеопороза в зрелост е още по-голям при подрастващите и децата, които употребяват главно млечни артикули.
Освен това млечните храни съдържат захарите лактоза и Д-галактоза, които предизвикват инсулинова устойчивост, храносмилателни проблеми, окислителен стрес и трупане на ненужно тегло.

Храни, които да избягвате

Животински протеини, самун (тестени произведения, торти, бисквити), питиета с кофеин (кафе, чай, сода), газирани питиета (включително газирана вода), млечни артикули (прясно и кисело мляко, сирене, сметана), шоколад, подправки и сосове, мед, зърнени артикули с глутен (пшеница, ръж, спелта, фрике), гъби, паста, рафинирани храни, захар, заместители на захарта, растителни масла и олио, оцет, артикули с квас, плодове. Проблемът с плодовете, колкото и да са вкусни и богати на витамини и хранителни субстанции, е, че съдържат фруктоза - тип захар. През седемте дни на алкалното филтриране и рестарт не трябва да ядете никакви плодове. Единствените изключения от правилото са лимоните, лаймът, доматите и авокадото. Те не съдържат фруктоза и са богати на алкални минерали, антиоксиданти и антивъзпалителни съединения.

Мара Калчева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР