Съществуват хора, без които историята на съвременната музика нямаше да

...
Съществуват хора, без които историята на съвременната музика нямаше да
Коментари Харесай

Неизлъчвани интервюта с Джон Ленън ще бъдат изложени на търг

Съществуват хора, без които историята на актуалната музика нямаше да е това, което е. Неоспорим факт е, че е един от тях. И въпреки за него да е писано доста, постоянно се намира по някой трогателен подробност, който да почистим от праха, с цел да заблести с нова мощ и да ни въодушеви.

Интригуващата вест е, че поредност от  неизлъчвани изявленията ще бъде препоръчана на търг, отдаден на „ Бийтълс “. Разговорите с Джон Ленън и брачната половинка му са записани през 1969 година и началото на 1970 година от канадския публицист на свободна процедура Кен Зейлиг. Те са с дълготрайност 91 минути и обгръщат необятен набор от тематики – от любовта на Ленън и Оно до пацифизма на музиканта и основаването на песните от албума " Abbey Road " през 1969 година

Едва към пет минути от тях са били предавани преди в телевизионно предаване в края на 80-те години. Зейлиг си отива от този свят през 1990 година, а лентите са открити едвам неотдавна от фамилията му. Прогнозира се, че цената, която ще бъде оповестена за тях, е сред 20-30 хиляди английски лири.

За най-големите хитове на " Бийтълс " Ленън споделя в записите: „ Пристрастен съм, харесва ми „ Revolution 9 ” - за експеримента със свободна форма в „ Белия албум “. Помолен да изброи повече обичани части, той се стопира на I Am the Walrus, Strawberry Fields Forever, A Day in the Life и Rain.
               

Великият музикант акцентира, че върху „ Бийтълс “ са оказали въздействие композиторите Карлхайнц Щокхаузен и Джон Кейдж: „ Те повлияха на нашата музика, а по-късно и на музиката на доста други. Хората споделят, че „ Бийтълс “ са основали напълно нов метод на живот и мислене. Не, ние просто бяхме част от него. Ако в океана имаше огромна вълна, която беше придвижването, то ние бяхме пред вълната, но не и самото придвижване “, допълва Ленън.
              

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР