Съществуващите ваксини срещу COVID-19 може да не бъдат достатъчно ефективни

...
Съществуващите ваксини срещу COVID-19 може да не бъдат достатъчно ефективни
Коментари Харесай

Тедрос Гебрейесус: Не можем да победим COVID-19 разделени

Съществуващите ваксини против COVID-19 може да не бъдат задоволително ефикасни при обилни разновидности на ковид, съобщи през днешния ден генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Той добави, че упорства за световна взаимност сред страните в битката с ковид и означи, че разграничен, светът няма да победи Коронавирус.

„ Както знаете, вирусът се трансформира бързо, мутира и към този момент имаме няколко разновидността от разнообразни страни. Ако изменението на разновидността на вируса е задоволително доста, в случай че измененията в държанието на вируса са обилни, дори тези ваксини, с които сега разполагаме, няма да ни оказват помощ ”, сподели Гебрейесус по време на уебинар, проведен от Световната банка.
Той акцентира, че в случай че не се усили неотложно обсега на имунизациите, вирусът ще получи опция за разпространяване, циркулация и следваща разновидност. Ръководителят на СЗО добави, че в този случай новите разновидности на COVID-19, против които съществуващите медикаменти са неефективни, ще обхванат и в тези страни, където обсегът на имунизацията е висок.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР