Съществуването на Временната комисия, която ще следи доставките на петрол

...
Съществуването на Временната комисия, която ще следи доставките на петрол
Коментари Харесай

Андрей Михайлов: ИТН търси диалог за нов кабинет

Съществуването на Временната комисия, която ще следи доставките на нефт до " Лукойл " беше обсъждано към 3 часа на съвещание на Народно събрание през вчерашния ден. Целта ѝ е да се види какви са доставките на недопечен нефт в рафинерията в Бургас, какво е преработваното количество, а също и какви количества са дистрибутирани отвън България и на националния пазар, това сподели в " Още от деня " зам.-председателят на Комисията по конституционни и правни въпроси, народен представител от Има Такъв Народ, Андрей Михайлов.

По думите му към момента следва да се реши дали 47-ят парламент ще завърши работа, по тази причина и не е безсмислено основаването на сходна комисия. Консултациите с политическите партии ще бъдат на следващия ден и тогава ще се чуят позициите им, добави той.

На кого ще бъде връчен третият мандат зависи от президента. Изрази съмнение, че решението на президента ще бъде дефинирано откакто чуе участниците в консултациите.

Подчерта, че настройките на " ИТН " са за диалогичност. Изрази мнение, че при съществуването на външнополитически и стопански проблеми, при евентуални опасности към цялата страна, всяка от партиите в Народното събрание е длъжна да направи вероятното по силите си, с цел да задържи страната на повърхността на тези рецесии. В този смисъл диалогичността от наша страна е обезпечена.

Михайлов дефинира като проблем рецесията на доверието.

Законопроектът за КПКОНПИ има голям брой правни дефицити и се нуждае от тяхното изчистване. Спорна е фигурата на проверяващия контрольор. Тя е на ръба на конституционно допустимото, тъй като съчетава в себе си по едно и също време ролята на оперативния служащ, следователя и на моменти е свръховластена, изясни Михайлов.

" Самата нова комисия за противопоставяне на корупцията - колегиалният орган, е написано, че ще подкрепя активността на проверяващите инспектори. Не ще ги управлява - ще подкрепя. Това значи, че те са сложени над колегиалния орган ", сподели той и добави, че по тази причина от Има Такъв Народ желаят публично разискване, с цел да се сътвори в действителност работещ акт.

Главата с битката с корупцията постоянно е била приоритет, разяснява той и прикани да се преживеят казаните думи и да се работи професионално в тази посока.

Относно бъдещето на " ИТН " той счита, че всяка партия претърпява сложни моменти, претърпява моменти на разлъка, само че това не заплашва бъдещето на самата партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР