Същественото и важно е дали ще се подпише въпросното споразумение

...
Същественото и важно е дали ще се подпише въпросното споразумение
Коментари Харесай

Поли Паунова за ротацията: Не слушайте Бойко!

" Същественото и значимо е дали ще се подпише въпросното съглашение сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за взаимно ръководството на страната. В него има два основни момента. Първият е съответните текстове и задължения за Закона за Съдебната власт. " С тези думи разяснява обстановката с ротацията журналистката Поли Паунова пред БНР. 

" Вторият основен миг е регулаторите и желанието на ПП-ДБ да лимитират ролята на Движение за права и свободи. Виждаме, че ГЕРБ не желае да ограничи нито ролята на Движение за права и свободи, още по-малко желае основни промени, свързани със Закона за правосъдната власт ", счита специалистката.

Тя показа, че е неразбираема тази обстановка и това напрежение, което се пробват да основават с ултиматуми и крайни периоди, " потегли от Бойко Борисов и по този начин ГЕРБ не престават да го нагнетяват и не знам за кой следващ краен период ". 

  " Ако сме реалисти, няма значение какво споделя Бойко Борисов - сутринта едно, на обяд друго и вечерта е не запомнил и трите си изявления. Тази работа с - разбрахме се за всички министри без един, без половин, това е подобен пушек, който се пуска по терена, че мисля, че съществени кореспонденти и публицисти не му се връзват. Ясно е, че ПП-ДБ няма да правят отстъпка от Тодор Тагарев и това е ясно от първия миг. Когато ГЕРБ се пробват да махнат Тагарев, гаранция за евроатлантическата посока на властта, значи, че се пробват да взривят договарянията. Толкова е транспарантно и разумно това нещо ", сподели още журналистката.

Според нея измененията в Конституцията нямат никаква значение без Закона, тъй като същинската правосъдна промяна е това - Законът.

" Затова ГЕРБ се съпротивлява за записване на съответни текстове в съглашението – има страница преразказ компактен в закона за правосъдната власт. А същинската власт се упражнява от регулаторите. В най-съществените и основни браншове, регулаторите имат последната дума. Министрите идват и си отиват. Сменят се като носни кърпички, както виждаме в последно време. А регулаторите не престават да ръководят след приключване на мандатите им ", означи Паунова. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР