САЩ заявиха, че ще наложат нови визови ограничения на редица

...
САЩ заявиха, че ще наложат нови визови ограничения на редица
Коментари Харесай

САЩ ще наложат визови ограничения на длъжностни лица от Хонконг

Съединени американски щати обявиха, че ще наложат нови визови ограничавания на редица длъжностни лица в Хонконг поради погазването на правата и свободите в ръководената от Китай територия, съобщи Ройтерс.

В изказване на държавния секретар Антъни Блинкън се споделя, че през миналата година Китай е траял да подхваща дейности против обещаната висока степен на автономност, демократичните институции, правата и свободите на Хонконг, в това число с неотдавнашното приемане на нов закон за националната сигурност, прочут като Член 23.

" В отговор на това Държавният департамент афишира, че подхваща стъпки за налагане на нови визови ограничавания на голям брой длъжностни лица от Хонконг, виновни за засилващото се потъпкване на правата и свободите ", съобщи Блинкън.

В изказването не се показват длъжностните лица, против които ще бъдат ориентирани ограниченията.

През ноември Хонконг разкритикува американски законопроект, призоваващ за наказания против 49 висши чиновници, съдии и прокурори от Хонконг, участващи в каузи, свързани с националната сигурност, като съобщи, че американските законодатели се пробват да сплашат управляващите на азиатския мегаполис.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР