САЩ заявиха, че на преговорите във Виена за спасяване на

...
САЩ заявиха, че на преговорите във Виена за спасяване на
Коментари Харесай

Споразумение за иранската ядрена програма може да бъде постигнато до дни

Съединени американски щати обявиха, че на договарянията във Виена за избавяне на съглашението за иранската нуклеарна стратегия е реализиран забележителен прогрес през последната седмица и е допустимо да бъде открит консенсус през идните дни, в случай че Техеран " покаже, че е сериозен ", съобщи Франс прес.

Всякакво закъснение доста след този период " ще заплаши съществено опцията за връщане към съглашението ", добави представител на американския Държавен департамент, като отхвърли да разяснява кои тематики остават противоречиви. " Няма съглашение, до момента в който не бъде реализирано единодушие и по най-дребния подробност ", акцентира той.

През 2018 година някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп отдръпна страната си от договорката, подписана през 2015 година и още веднъж наложи наказания. В отговор на това Иран последователно се отхвърли от съблюдаване на уговорките си. Според доста специалисти единствено седмици разделят Техеран от опцията да създаде материал за основаване на нуклеарно оръжие. До основаването на нуклеарна бомба обаче остават голям брой комплицирани стадии, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР