САЩ задействат компоненти на гражданската инфраструктура в Космоса за военни

...
САЩ задействат компоненти на гражданската инфраструктура в Космоса за военни
Коментари Харесай

Русия: САЩ използват Космоса за военни цели в полза на Украйна, може да има ответен удар!

САЩ задействат съставни елементи на гражданската инфраструктура в Космоса за военни цели в подтекста на спора в Украйна, само че тази псевдогражданска инфраструктура може да стане законна цел за ответен удар. Това се споделя в изказване на шефа на департамента по неразпространение и надзор на въоръженията в съветското Министерство на външните работи Владимира Ермаков, прочетено от неговия заместител Константин Воронцов на съвещание във вторник на Първия комитет на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" В резултат на дейностите на Запада на непростим риск се подлага сигурността на мирната галактическа активност, както и многочислени социално-икономически процеси на Земята, от които зависи благополучието на хората ", се споделя още в заявката.

Междувременно съветското министерство на защитата разгласи за неотдавна извършено обучение в космоса на орбити, на които има непознати спътници. Съобщението пристигна в материал, отдаден на 65-годишнината на Космическите войски на РФ - на 4 октомври 1957 г Съюз на съветските социалистически републики изстрелва от космодрума Байконур първия неестествен сателит на Земята.

" Космическите войски на РФ вземат решение необятен спекър задания, главните от които са - наблюдаване на ситуацията в галактическото пространство и разкриване на закани за Русия в космоса, обезпечаване на висшите равнища на роководство с достоверна информация за старта на балистични ракети и предупреждаване за ракетно нахлуване, изстрелване на галактически апарати, ръководство и поддържане на подготвеност за потребление на сателитни системи с военно и двойно предопределение и средства за тяхното изстрелване.

Понастоящем в галактическите войски е основана и действа ефикасна система за подготовка за изстрелване и ръководство на съветски галактически апарати с друго предопределение, система за орбитален и радиолокационен надзор на ракетоопасните направление, както и за обезпечаване на световен мониторинг на галактическата конюнктура ", се споделя в известието.

" В рамките на бойното дежурство за надзор на галактическото пространство през 2022 г експертите от Главния център за разузнаване на галактическата конюнктура на Космическите войски са провели над 3500 изследвания по надзор на промените в галактическата конюнктура, сбъднат е надзор за извеждане на орбита на над 2000 галактически апарата, обезпечено е прогнозиране и надзор за преустановяване на балистичното битие на към 250 галактически обекта, издадени са 10 предизвестия за рискови доближавания на галактически обекти с апарати на съветската орбитална формация. Бойните планове на държавния космодрум Плесецк са посъществили 7 пуска на ракети от клас " Съюз-2 " с галактически апарати с воненно предопределение и 4 пуска на междуконтинентални балистични ракети ", споделят още от ведомството.

" Специалистите от Главния изпитателен и галактически център " Герман Титов " са обезпечили пусковете на 12 галактически ракети от космодрумите Плесецк, Восточний и Байконур, като са извели на орбита 28 съветски галактически апарата ", се споделя още в известието.

През годината до момента дежурните средства на съветската система за предизвестие за ракетни нахлуване, на профилираните средства за надзор на галактическото пристранства и на противоракетната защита са засекли над 150 пуска на задгранични и съветски балистични и галактически ракети.

И следва изречението, което хвърля в суматоха западните стратези и военни експерти:

" Особено внимание експертите от Главния център за разузнаване на галактическата конюнктура отделят на контрола върху състава и положението на орбиталните групировки на задграничните галактически системи, както и на провеждането на опити на орбитите, на които участват галактически апарати на непознати страни. "

Въпросното изречение е извънредно значимо, счита специалистът по сигурност и външнополитически анализатор Боян Чуков.

" Тези дни руснаците организираха обучение в космоса на орбити, на които има непознати спътници. Мъск внезапно се загрижи за мира в света и предложи вид за спокойно решение на спора в Украйна. Мрежата (част от нея) от спътници Starlink, която е благосъстоятелност на американския милиардер, обслужва Пентагона, който от своя страна доставя с военна разследваща информация ВСУ, " разяснява той във Facebook.

 

(Припомняме, че през последните години имаше редица известия, че Русия е провела проби на лазерно галактическо оръжие, предопределено за заличаване на противников спътници.)

 

 

В известието на съветското МО се акцентира още, че се възнамерява до 2025 г на територията на Русия да бъдат разгърнати над 12 нови оптико-електронни и радиотехнически комплекса, които ще употребяват разнообразни правила за разкриване и идентифициране на галактически обекти. Подчертава се, че първият лазерно-оптически комплекс от ново потомство към този момент сполучливо извършва дилемите си на бойно дежурство по контрола на галактическото пространство на територията на Алтайския край.

Руското МО осведоми още, че сега се работи по към 50 конструкторски и научно-изследователски плана за основаване в околните години на системи и комплекси от ново потомство, които ще бъдат внедрени в бойните подразделения.

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР