САЩ водят преговори на двустранна основа с България и Северна

...
САЩ водят преговори на двустранна основа с България и Северна
Коментари Харесай

САЩ: Време е РСМ и Албания да продължат заедно по пътя към ЕС

Съединени американски щати водят договаряния на двустранна основа с България и Северна Македония за бързо разрешаване на двустранните разногласия, защото е време Северна Македония и Албания да стартират предприсъединителни договаряния с Европейски Съюз. Това оповестява организация МИА, базирайки се на Държавния департамент на Съединени американски щати.

В телефонен диалог предходната седмица американският държавен секретар Антъни Блинкън и френският външен министър Жан-Ив льо Дриан означиха, че процесът се форсира.

Снощи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс съобщи, че се продължава с насърчаването на България и РСМ бързо да разрешат двустранните разногласия. Той обаче отхвърли да разкрие детайлности за водените диалози.
 Македония – нова и остаряла тънка алена линия
Македония – нова и остаряла тънка алена линия

Българска социалистическа партия няма да се подава на напън, Политическа партия твърдят, че РСМ сама се е ветосала

Прайс акцентира, че Съединени американски щати от дълго време са последовател на интеграцията на Северна Македония и Албания в Европейски Съюз.

" Вярваме, че бъдещето на Западните Балкани е в Европейски Съюз. Процесът на разширение предизвиква дълготраен мир, непоклатимост и разцвет в целия район ", уточни той.

По негови думи решението на Европейски Съюз от март 2020 година за започване на договаряния за присъединение на РСМ и Албания се смята за позитивна стъпка.
 Бучковски: Ветото над РСМ направи мечешка услуга на България
Бучковски: Ветото над РСМ направи мечешка услуга на България

Кирил Петков попаднал в клопката на българските националисти

Двете страни извършиха главните задания и имаме вяра, че е време да продължат дружно напред в идната фаза на дългия и цялостен с провокации развой на присъединение , съобщи Прайс.

Историческото Преспанско съглашение сподели, че страните от Западните Балкани са способни да извършват сложни задания , да реализират взаимни отстъпки и сложни решения и сме уверени, че България и Северна Македония ще създадат същото, преговаряйки по двустранните си разногласия, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР