САЩ въведоха нов пакет санкции срещу Иран, свързани с програмата

...
САЩ въведоха нов пакет санкции срещу Иран, свързани с програмата
Коментари Харесай

САЩ въведоха санкции срещу Иран, свързани с програма за дронове

Съединени американски щати вкараха нов пакет наказания против Иран, свързани с програмата за на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, която съгласно Вашингтон заплашва районната непоклатимост. Това заяви през днешния ден американското министерство на финансите, представено от Ройтерс.

Американски представители показаха в изказване, че КГИР дава безпилотни летателни апарати на подкрепяни от Иран групировки, в това число ливанското шиитско ислямистко придвижване " Хизбула " и в обхванатата от рецесия Етиопия. " Разпространението от Иран на безпилотни летателни апарати в целия район заплашва районния мир и непоклатимост. Иран и неговите проксита са употребявали дронове за набези над американски сили, наши сътрудници и интернационалното мореплаване ", сподели американският заместник-министър на финансите Уоли Адейемо.
 Израел: Запазваме си правото да използваме мощ против Иран Израел: Запазваме си правото да използваме мощ против Иран
Израел си резервира правото да употребява мощ против Иран. Това сподели израелският външен министър Яир Лапид на взаимна конференция във...

" Министерството ще продължи да търси отговорност от Иран за безотговорните му и насилствени дейности ". Обявените през днешния ден наказания са ориентирани против четирима души, в това число бригаден военачалник Сайед Агаджани от КГИР, за който Съединени американски щати настояват, че упражнява контрол над интервенциите с дровоне на Въздушнокосмическите сили на Иран. Санкциите са ориентирани също против две компании - " Кимиа Парт Силван " и " Одже Парваз Мадо Нафар ", които съгласно министерството обезпечават съставни елементи за програмата за произвеждане на дронове и оказват друго подпомагане.

Иранското външно министерство съобщи през днешния ден, че новите американски наказания, наложени на военната стратегия за дронове на Техеран опонират на декларирания от Вашингтон блян за връщане към Иранската нуклеарна договорка от 2015 година, оповестиха държавни медии. " Налагането на новите наказания отразява цялостното несъгласие в държанието на Белия дом, който приказва за желанието си за връщане към нуклеарната договорка и продължава да постанова наказания ", сподели пред държавни медии представителят на иранското външно министерство Саид Хатибзаде.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР