САЩ трябва да прекратят провокационните си действия в Южнокитайско море,

...
САЩ трябва да прекратят провокационните си действия в Южнокитайско море,
Коментари Харесай

Китай: САЩ трябва да прекратят провокациите си в Южнокитайско море

САЩ би трябвало да прекратят провокационните си дейности в Южнокитайско море, или Въоръжените сили на Китай ще бъдат принудени да подхващат ответни ограничения, се споделя в заявление, оповестено от китайското военно министерство в понеделник, предава ТАСС.
„ Настояваме американската страна да приключи съответстващите провокации, войските на южния боен окръг на Китай ще наблюдават деликатно обстановката и при положение на нужда ще подхващат нужните дейности и ще защитят твърдо националната сигурност и суверенитет “, написа в документа, оповестен на формалния уеб страница на ведомството.
По-рано организация Reuters заяви, че два ракетни ескадрени миноносци от Военноморските сили на Съединени американски щати демонстративно са минали в понеделник край един от островите Спратли (Нанша) в Южнокитайско море, в рамките на зоната, която Пекин разгласи за свои териториални води. По данни на организацията, прекосяването е осъществено в границите на американската интервенция по обезпечаването на независимост на корабоплаването край стратегически значимия риф Мисчиф. Съединени американски щати към този момент неведнъж са отправяли свои бойни кораби в този регион, с което показват, че не признават правата на Китай върху тази акватория.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР