Нелегалното пресичане на границата се е увеличило с 33% през юли, подхранвано от увеличаването в пустинята на Аризона

...
САЩ. служители по границата с Мексико са обработили мигранти 183
Коментари Харесай

САЩ. служители по границата с Мексико са обработили мигранти 183 503 пъти през юли, тъй като незаконните преминавания скочиха с 33%, след като през юни спаднаха до двегодишно дъно въпреки рекордно високите горещини, според правителствена статистика, публикувана в петък.

Агентите на граничния патрул регистрираха 132 652 задържания на мигранти, които са влезли незаконно в САЩ между входните пристанища през юли, в сравнение с близо 100 000 такива задържания през юни. Освен това имиграционните власти на САЩ обработиха повече от 52 000 мигранти на законни входни пристанища, най-вече съгласно система, която позволява на търсещите убежище в Мексико да използват телефонно приложение, за да поискат срещи за влизане в САЩ.

Най-рязкото увеличение на незаконни пресичания се случиха в сектора Тусон на граничния патрул, разтегнат и отдалечен регион, който покрива по-голямата част от границата на Аризона с Мексико и части от пустинята Сонора, където температурите достигаха 110 градуса всеки ден това лято. Граничният патрул регистрира над 40 000 задържания там през юли, което е рекорд за сектора.

Задържанията на граничния патрул се увеличиха в няколко демографски групи миналия месец, особено сред семействата, пътуващи с деца, население, което представлява значителни оперативни предизвикателства за служителите на САЩ поради законови ограничения върху задържането на непълнолетни.

На брифинг с репортери в петък служител на митническата и гранична защита каза, че увеличаването на преминаванията по границата на Аризона с Мексико се дължи на контрабандисти. Служителят нарече наплива там „особено предизвикателен“ и тревожен, отбелязвайки, че граничният патрул е забелязал скок в броя на бедстващите мигранти там.

„Видяхме опитите на трафикантите на хора да насочат мигрантите към това , и рекламиране на хората, че по някакъв начин това е област, в която могат да очакват по-голям успех, преминавайки в страната“, каза служителят. „Това не е вярно.“

Длъжностното лице, което говори само с репортери при условие за анонимност, каза, че администрацията се опитва да намали незаконните пресичания, като извършва „по-голям“ брой депортации на възрастни и семейства на мигранти . Служителят отказа да предостави конкретни номера на депортирането.

Въпреки че броят на преминаващите мигранти скочи през юли, те не се върнаха до рекордните нива, наблюдавани през няколко месеца през 2022 г., когато месечните арести на граничните патрули достигнаха връх от над 220 000. Броят на незаконните преминавания през юли също е с 27% по-нисък в сравнение с юли 2022 г.

Все пак увеличаването на незаконните преминавания заплашва стратегията на администрацията на Байдън за управление на миграцията, на която тя приписва двегодишното дъно на задържанията в Юни. Стратегията разчита на програми, които позволяват на десетки хиляди мигранти да влизат в САЩ с разрешението на правителството всеки месец и повишават стандартите за убежище за тези, които не успеят да използват тези процедури и вместо това преминат в страната незаконно.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР