САЩ следят ракетния инцидент в Полша и подкрепят съюзника си

...
САЩ следят ракетния инцидент в Полша и подкрепят съюзника си
Коментари Харесай

И САЩ следят ракетния инцидент в Полша


Съединени американски щати наблюдават ракетния случай в Полша и поддържат съдружника си в НАТО.  Това съобщи в петък съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, се споделя в изказване на Държавния департамент. 

Съливан е разговарял с полския държавен секретар, началник на Бюрото за национална сигурност, Яцек Сивиера.

Обещал е техническа помощ при нужда и е уверил своя полски сътрудник, че президентът Джо Байдън следи от близко този въпрос. 
 НАТО следи ракетния случай в Полша
НАТО следи ракетния случай в Полша

Предполагаема съветска ракета, изстреляна по Украйна, падна на полска територия

Двете държавни управления ще останат в стеснен контакт.

НАТО следи от близко обстановката в Полша. Това акцентира по-рано в петък генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг в X.

" Разговарях с полския президент Анджей Дуда за случая с ракетата в Полша. НАТО е солидарна с нашия скъп съдружник, следи обстановката и ще останем в контакт, до момента в който се откриват обстоятелствата. НАТО остава нащрек ", написа Столтенберг.

Припомняме, че съгласно известията в петък съветска ракета навлезе във въздушното пространство на Полша. Това заяви полски военачалник. Инцидентът в ранните утринни часове на фона на тежка съветска офанзива против Украйна през нощта.

" Сутринта неидентифициран въздушен обект навлезе във въздушното пространство и от момента, в който пресече границата до изгубването на сигнала, беше следен от радарите на системата за противовъздушна защита на страната, гласеше изказването в обществената медийна платформа X. В сходство с използваните процедури оперативният пълководец на въоръжените сили активизира наличните сили и средства, с които разполага.
 Полша допуска, че съветска ракета е навлязла от Украйна Обновена
Полша допуска, че съветска ракета е навлязла от Украйна

Траектория на полета над полска територия беше следен

Частната телевизия TV Republika заяви, че издирването на обекта се прави покрай град Хрубешов в Южна Полша.

полското село Пшеводов в Южна Полша през ноември 2022 година в случай, който породи опасения, че войната в Украйна ще се трансферира през границата.

През април боен обект северния град Бидгошч. По-късно беше обявено, че това е съветска ракета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР