САЩ ще увеличат доставките си на ваксина срещу маймунска шарка,

...
САЩ ще увеличат доставките си на ваксина срещу маймунска шарка,
Коментари Харесай

САЩ увеличават запасите от ваксина и лекарство срещу маймунска шарка

САЩ ще усилят доставките си на ваксина против маймунска шарка, като дават спомагателни 1,8 млн. дози от имунизацията Jynneos на Bavarian Nordic разполагаем от 22 август, съобщи Ройтерс.

Министерството на здравеопазването и човешките услуги на Съединени американски щати ще отдели 50 000 дози ваксина за стратегическия народен ресурс, с който ще разполагат държавните и здравните отдели в местоположения, където се организират огромни събития. Обичайно тези места притеглят рискови групи, затова здравните органи там ще могат да поръчат повече ваксини в допълнение към съществуващите количества от предходни разпределения и доставки.

Координаторът за реакции против маймунската шарка в Белия дом Боб Фентън съобщи на брифинг, че са обезпечени и медикаменти за 50 000 курса антивирусно лекуване – това е препаратът Tecovirimat - TPOXX на SIGA Technologies, предопределен за хора с позитивен тест. Държавните и локалните здравни ще могат да подават поръчки за количества от тях още от началото на идната седмица.

Съединени американски щати продължава да е най-засегнатата от инфекцията страна в света с над 13 500 доказани случая, сочат данни на Американските центрове за надзор на болесттите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР