САЩ ще увеличат ангажимента си на Западните Балкани. Това каза

...
САЩ ще увеличат ангажимента си на Западните Балкани. Това каза
Коментари Харесай

САЩ: Увеличаваме ангажимента на Балканите, Русия и Китай искат да пречупят Запада

САЩ ще усилят уговорката си на Западните Балкани. Това сподели пред Сената американският асистент държавен секретар Уес Мичъл.

Подкрепихме водачи, които са визионери - Зоран Заев в Македония и Алексис Ципрас в Гърция при постигането на историческия Договор за разрешаване на разногласието за името, сподели Мичъл и изрази угриженост от митингите в Македония и Гърция. " Загрижен съм от митингите и евентуалната съветска интервенция. Подобно нещо видяхме в Черна гора. Руските представители отправяха закани и съгласно мен има възможност руснаците да се намесят. Работим за укрепването на македонските институци. Имаме мощно съдействие в бранша на сигурността. Руските способи са ни известни. Очакваме формалните процедури по контракта да приключат и в Гърция и в Македония. След това НАТО ще предложения Република Северна Македония по време на срещата на върха през месец юли, акцентира Мичъл.

Американският посланик заяви, че Съединени американски щати работят за превръщането на Гърция в " дирек на стабилността в Средиземноморието и на Западните Балкани ".

" Европа още веднъж е сцена на съществени стратегически надпревари и е подложена на напън от разнообразни страни. И Русия и Китай желаят да пречупят Запада. Русия желае да го разедини, а Китай да го изтиска. Те са изключително нападателни в Централна и Източна Европа. Наш главен приоритет е да предовратим съветската експанзия. През последните години реваншисткия Кремъл се опита да промени границите, посредством закани и офанзиви над съседите, стартира дезинформационна и кибер акция против Запада, в това число и разполагане на военни сили по западните граници ", акцентира Мичъл.

Съединени американски щати желаят положителни връзки с Русия, само че това ще стане, единствено когато Москва промени агресивното си държание, сподели още Уес Мичъл. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР