САЩ ще санкционират базираната в Швейцария компания Северен поток –

...
САЩ ще санкционират базираната в Швейцария компания Северен поток –
Коментари Харесай

Байдън санкционира Сев.поток 2, в който 2/3 са на ЕС и на най-големия US фонд, но не и шефа на проекта Шрьодер

САЩ ще глобяват основаната в Швейцария компания Северен поток – консорциума, който построява едноименния газопровод от Русия за Европейски Съюз, написа oilprice.com. Reuters обаче прави супер значимото конкретизиране, че ексканцлеррът на Германия Шрьодер, който е началник на борда на шефовете на компанията няма да бъде осъден.

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс съобщи пред Ал Джазира: „ Сега планът за $11 милиарда ще остане парче стомана на дъното на океана”.

Извън уточнението, че тръбите не са в океана, а в Балтийско море, по-важно е, че ударът е огромен за Газпром, само че той има, както през вчерашния ден 19 минути писа миноритарен дял, до момента в който 2/3 държат големи, включително с държавно присъединяване, компании от Европейски Съюз: OMV, Shell, E.ON, ENGIE, Uniper, Wintershall Holding GmbH на BASF.

Най-големият американски фонд за вложения BlackRock е основен акционер в немския BASF, тъй че глобите ще ударят и по тази мегакрупна организация със собствености за $10 трилиона или повече от половината от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати. Тя изгуби за ден 14,82% от цената на акциите си – феноменална загуба за стотици милиарди $.

Северен поток 2 е със напълнен размер от 55 млрд.кубометра газ. Вече месеци наред готовите тръби чакат узаконяване от Германия, която досега удържаше с отсрочване мерака на Съединени американски щати да глобяват плана.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР