САЩ ще предоставят на Молдова помощ от 30 милиона долара,

...
САЩ ще предоставят на Молдова помощ от 30 милиона долара,
Коментари Харесай

САЩ с финансова помощ за Молдова заради войната

САЩ ще дават на Молдова помощ от 30 милиона $, с цел да може страната да се оправи с енергийната рецесия и други стопански усложнения, " породени от непредизвиканата и неоправдана война на Кремъл " против Украйна.
Прочетете още
Американската организация за интернационално развиване (USAID) сподели, че средствата ще бъдат преведени на Молдова – една от най-бедните страни в Европа – посредством поверителен фонд на Световната банка. Освен това ще бъдат възобновени разноските на страната за предходни покупки на електрическа енергия. По думите на Агенцията възобновяване на Молдова от " поредност мощни разтърсвания " неотдавна, като пандемията от ковид и четворния скок на цените на природния газ, е било изложено на риск от войната в Украйна.

От началото на съветската инвазия в Украйна Молдова изпадна в серия от рецесии, показва АП. В страната дойдоха доста бежанци, бягащи от войната, а сериозната и до тогава енергийна рецесия се задълбочи, откакто Москва значително понижи доставките на природен газ, от които страната беше напълно подвластна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР