САЩ ще изпратят скоро допълнителни военни сили в Румъния, Полша

...
САЩ ще изпратят скоро допълнителни военни сили в Румъния, Полша
Коментари Харесай

САЩ изпращат допълнителни войски в Румъния, Полша и Унгария

САЩ ще изпратят скоро спомагателни военни сили в Румъния, Полша и Германия, разгласи на брифинг представителят на Пентагона Джон Кърби.

По думите му спомагателните контингенти се изпращат в района по-скоро краткотрайно, като " реакция на актуалната обстановка " и акцентира, че това деяние е належащо за поддръжка на съдружниците в Европа.

„ Няма планове тези сили да водят война в Украйна. Те ще обезпечат надеждна отбрана на нашите съдружници от НАТО “, изясни представителят на Пентагона.

По-рано американските медии предадоха, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън публично е одобрил разполагането на спомагателни американски войски в Източна Европа. Според " Уолстрийт Джърнъл ", Пентагонът е разпоредил да бъдат приведени в нараснала бойна подготвеност още няколко хиляди бойци, в допълнение към 8500 военни, които получиха сходни заповеди предходната седмица. По данни на изданието, по-конкретно Байдън е разпоредил над 3000 американски бойци да бъдат ситуирани за подсилване на защитата на европейските съдружници. В рамките на оповестени по-рано тази седмица проекти от Пентагона за предислоциране на войски в европейския контингент близо 2000 американски бойци ще бъдат трансферирани от Съединени американски щати в Полша и Германия, а към 1000 ще бъдат предислоцирани от Германия в Румъния, показва изданието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР