САЩ ще изпратят щурмови самолети A-10 в Близкия Изток, които

...
САЩ ще изпратят щурмови самолети A-10 в Близкия Изток, които
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: САЩ прехвърлят от Близкия Изток по-нови щурмови самолети в Азия и Европа с цел сдържане на Русия и Китай

САЩ ще изпратят щурмови самолети A-10 в Близкия Изток, които да заменят по-остарелите като част от напъните на Пентагона да трансферира по-усъвършенствани изтребители в Тихоокеанския район и Европа за въздържане на Китай и Русия, оповестява американският ежедневник, като се базира на чиновниците във Вашингтон. Разполагането на А-10 е планувано за април и е част от по-широк проект, който също допуска опазване на " по-скромни “ военноморски и сухопътни сили в Близкия Изток.

Централното командване на Съединени американски щати, което управлява интервенциите в района, е взело решение да резервира две и половина ескадрили реактивни изтребители, разкри почитан чиновник на защитата.

Но така фокусът на Пентагонът е концентриран върху Китай и " угрижен “ от дейностите на Русия в Украйна, във ведомството са стигнали до извода, че нямат задоволително изтребители за въздържане и на двете страни. Ето за какво Военновъздушни сили са предложили в Близкия Изток да бъдат изпратени самолетите A-10, изясни поискалият анонимност събеседник на изданието.

Според новия проект ескадрила от A-10 ще бъде основана в района дружно с две ескадрили от F-15E и F-16. Разгърнатите в региона ескадрили нормално наброяват 12 самолета, разяснява изданието.

Критиците на A-10 споделят, че самолетите, които са на четири десетилетия, са прекомерно уязвими и мудни, с цел да се борят с възходящата опасност от Китай. Но някои специалисти са на мнение, че те към момента са потребни в Близкия Изток, в това число против леко въоръжени бойци на милициите или против иранските военноморски кораби, което разрешава на Пентагона да трансферира модерните многоцелеви изтребители в Тихия океан и Европа.

" Идеята е да се трансферират най-подходящите самолети към Тихия океан за справяне с провокациите с по-висока опасност “, споделя Лари Щуцрим, пенсиониран генерал-майор от военновъздушните сили, който е летял на A-10, F-16 и други самолети. " A-10 към момента е подобаващ за задачите в Близкия Изток “, убеден е той.

Разполагането е част от по-всеобхватен конфиденциален проект, който планува и дислоцирането на два до три кораба, нормално основани в Близкия Изток, само че не и самолетоносач, съгласно чиновници, осведомени с разискванията към този проект.

Освен това Съединени американски щати ще запазят два противоракетни батальона Patriot в Близкия Изток. Един батальон се състои от четири батареи Patriot, всяка от които може да има до осем пускови установки. Съединени американски щати ще продължат да държат към 2500 бойци в Ирак и към 900 бойци в Сирия, с цел да оказват помощ на локалните сътрудници да се борят с " Ислямска страна “. Като цяло повече от 30 000 американски военни ще останат в района.

Някои пенсионирани американски офицери обаче са загрижени, че сходни равнища са незадоволителни, с цел да се оправят с цялостния набор от закани в Близкия Изток.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР