САЩ ще инвестира общо 1.7 трлн. долара в ремонт и

...
САЩ ще инвестира общо 1.7 трлн. долара в ремонт и
Коментари Харесай

Тръмп вдигна мизата: САЩ ще инвестира $1.7 трилиона в инфраструктура

САЩ ще влага общо 1.7 трлн. $ в ремонт и рационализация на инфраструктурата си през идващите 10 години. Цифрата, оповестена от президента на страната Доналд Тръмп, е по-голяма от досегашните прогнози, предава Reuters.

Дългоочакваният инфраструктурен проект на Тръмп, който ще бъде отчасти разтълкуван през идната седмица, " евентуално ще доближи към 1.7 трлн. $ ", съобщи президентът на среща с кметове в Белия дом. Това е със 70% повече от предходната прогноза на президента от 1 трлн. $.

Очаква се президентската администрацията да изиска от Конгреса 200 милиарда $ за федерални разноски за инфраструктура, ориентирани към поощряване на над 1 трлн. $ държавно, локално и частно финансиране за създаване и ремонт на мостове, автомагистрали, водопроводи и друга инфраструктура.

 Доналд Тръмп ще донесе милиарди на тази промишленост
Доналд Тръмп ще донесе милиарди на тази промишленост

Бизнесът ще получи огромни вложения, планувани от новоизбрания президент

Според информация на Reuters проектът включва 100 милиарда $ заплащания за шерване на разноски за планове и 50 милиарда $ за селски планове. Останалите 50 милиарда значително са рапределени сред " трансформативни " планове като високоскоростни влакове и средства за планове за федерално кредитиране.

Администрацията възнамерява да понижи федералното финансиране на плановете до 20% от общата им стойност, вместо обичайните 80%. Това би довело до по-висока обща инфраструктурна поддръжка, в случай че страните се съгласят да поемат по-голяма част от разноските.

Демократите обаче подлагат на критика това предложение, потвърждавайки, че администрацията на Тръмп би трябвало да поддържа повече директни федерални разноски.

 Дългът на най-голямата стопанска система в света към този момент е $20 трилиона
Дългът на най-голямата стопанска система в света към този момент е $20 трилиона

Дефицитът ще нарасне с още $702 милиарда до края на годината

Сенаторът от Републиканците Джон Тюн, който ръководи Комисията по търговия в Конгреса, уточни пред Reuters, че огромното предизвикателство е по какъв начин ще се заплаща за инфраструктурния проект. По думите му президентската администрация приказва за понижаване на разноските, само че без да прецизира нищо.

Според сенатора Демократите мъчно ще поддържат проекта на Тръмп, без федералното държавно управление да събере спомагателни доходи за усъвършенствания. За да стане факт през тази година, той би трябвало да премине през двете камари на Конгреса до края на пролетта или при започване на лятото.

Законопроектът ще има за цел и да рационализира екологичните прегледи и да улесни построяването на автомагистрали и други планове и да разреши по-голямо събиране на пътни такси.

 Икономическите обещания на Доналд Тръмп. Какво да чакаме от тях?
Икономическите обещания на Доналд Тръмп. Какво да чакаме от тях?

Новият президент на Щатите желае промени в търговията и данъчната система
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР