САЩ се готвят да наложат санкции на поне дузина китайски

...
САЩ се готвят да наложат санкции на поне дузина китайски
Коментари Харесай

САЩ подготвя нови санкции срещу китайски служители заради репресиите в Хонконг

Съединени американски щати се готвят да наложат наказания на най-малко дузина китайски чиновници поради хипотетичната им роля в дисквалификацията на определените опозиционни законодатели в Хонконг, предават международните информационни организации.

Ходът, който може да бъде подхванат в понеделник, ще бъде ориентиран към чиновници от Китайската комунистическа партия (ККП), защото администрацията на президента Доналд Тръмп продължава да оказва напън върху Пекин през последните си седмици на поста. Новоизбраният президент Джо Байдън поема поста на 20 януари.

До 14 души, в това число чиновници на китайския парламент или Националния национален конгрес и членове на ККП, евентуално ще бъдат обект на ограничения като заледяване на активи и финансови наказания.

Американският формален представител, говорейки с изискване за анонимност, съобщи, че доста лица ще бъдат глобени. Лице, осведомено с въпроса, сподели, че в групата евентуално ще включва чиновници от Хонконг, както и от континента. Източниците не дават имена или длъжности на тези, към които са ориентирани наказания. Два източника предизвестиха, че известието към момента може да бъде отсрочено до по-късно през седмицата.

Китайското външно министерство не дава коментар.

Преди това Пекин осъди глобите на Съединени американски щати, свързани с Хонконг, като го назова интервенция във вътрешните работи на Китай.

Фондовите пазари в Азия се отхвърлиха от ранните облаги от терзанията, че този ход може да алармира за по-нататъшно утежняване на връзките сред двете най-големи стопански системи в света.

"Едно нещо, от което пазарът е угрижен, е, че Тръмп ще търси компенсация за Китай. Така, че тази вест приказва за този боязън ", сподели Кайл Рода, пазарен пълководец в IG Markets в Мелбърн.

Китайските финансови акции, търгувани в Хонг Конг, паднаха с 2,3% в утринната търговия, като най-рязкото им намаляване от шест месеца на фона на терзания от глобите може да бъде разширено до банките.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР