САЩ съзнателно протакат нещата и търсят повод да се отърват

...
САЩ съзнателно протакат нещата и търсят повод да се отърват
Коментари Харесай

Москва: САЩ искат да се отърват от Договора за стратегическите нападателни оръжия

САЩ умишлено протакат нещата и търсят мотив да се отърват от Договора за редуциране на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ-3). Това съобщи през днешния ден съветският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков пред Четвъртата московска конференция по разоръжаването, съобщи ТАСС.

" Доста ни тревожи обстановката към бъдещето на контракта за стратегическите нападателни оръжия, който изтича през февруари 2021 година - сподели високопоставеният съветски посланик. - Това е последният двустранен инструмент от сферата на контрола върху стратегическите нападателни оръжия на нашите страни. "

Продължаването на този контракт съгласно Рябков е " единствената рационална стъпка, с цел да не се допусне дефинитивно да деградира обстановката в областта на стратегическата непоклатимост ".

" Вашингтон намерено подценява нашата угриженост. Изглежда Съединени американски щати протакат нещата или напряко търсят мотив да се отърват от СТАРТ, откакто се отърваха от ДРСМО " - Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, недействителен от 2 август 2019 година, добави дипломатът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР