САЩ санкционира четирима руски олигарси, свързани с Консорциум Алфа груп“

...
САЩ санкционира четирима руски олигарси, свързани с Консорциум Алфа груп“
Коментари Харесай

САЩ санкционира четирима руски олигарси

Съединени американски щати глоби четирима съветски олигарси, свързани с Консорциум „ Алфа груп “ – „ един от най-мащабните финансови и капиталови конгломерати в Русия “, разгласи Държавният департамен на Съединени американски щати, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Четиримата съветски олигарси, на които Съединени американски щати наложи наказания са съоснователят на „ Алфа груп “ Михаил Фридман, Пьотър Авен, Герман Хан и Алексей Кузмичев.

„ Съединените щати ще продължат да подхващат всички нужни дейности, с цел да потърсят отговорност от тези, които вършат допустима войната на Русия против Украйна и извличат изгода от нея “, показват от Държавният департамент.

Санкциите към четиримата олигарси се показват в заледяване на възможните им активи под американска пълномощия. В глобите се включва и възбрана на жители на Съединени американски щати и на хора, живеещи в страната да вършат бизнес с четиримата олигарси.

Обект на наказания към този момент е „ Алфа банк “, считана за най-голямата частна финансова институция в Русия, отбелязва ДПА.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР