САЩ са прехвърлили значителен брой ракети прехващачи Пейтриът в Саудитска

...
САЩ са прехвърлили значителен брой ракети прехващачи Пейтриът в Саудитска
Коментари Харесай

Байдън ще попълни запасите от ракети Пейтриът на Саудитска Арабия

САЩ са трансферирали забележителен брой ракети прехващачи " Пейтриът " в Саудитска Арабия през последните седмици в опит на администрацията на президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в да облекчи напрежението във все по-сложните връзки сред двете страни, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Висш чиновник на администрацията, поискал да остане неизвестен, удостовери през вчерашния ден, че ракетите са били изпратени в Саудитска Арабия. Според него решението е било взето в сходство с обещанието на Байдън че Америка ще поддържа съдружниците си в района.

Съветникът по националната сигурност към Белия дом Джейк Съливан през вчерашния ден осъди бунтовниците хуси в Йемен, откакто те организираха една от най-интензивните си офанзиви с дронове и ракети против значими енергийни обекти в Саудитска Арабия В един от тях избухна пожар, а в различен краткотрайно приключи работа.

Двустранните връзки сред Съединени американски щати и Саудитска Арабия са напрегнати от встъпването в служба на президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, отбелязва АП. Той отхвърли да работи непосредствено с престолонаследника принц Мохамед бин Салман и извади хусите от листата на терористичните групировки. Миналата година администрацията на Байдън разгласява разкрит отчет от разузнаването, в който се заключва, че саудитският престолонаследник е одобрил дейностите на екипа от чиновници на службите за сигурност и разузнаването, които убиха журналиста Джамал Хашоги през октомври 2018 година в Истанбул. Убийството на рецензия на принц Мохамед бин Салман беше наказано от международната общественост. Престолонаследникът упорства, че няма присъединяване в интервенцията на саудитските оперативни чиновници.

Миналия месец Белият дом изпрати в Рияд Брет Макгърк, координатор за Близкия изток на Съвета по национална сигурност, и Еймъс Хохстийн, делегат по въпросите на енергетиката на Държавния департамент, с цел да обсъдят редица въпроси със саудитски чиновници, като главните от тях бяха продължаваща война в Йемен и международните доставки на сила.

Засега Саудитска Арабия отхвърля да усили производството на недопечен нефт, с цел да облекчи скока в цените, провокиран от съветската инвазия в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР