САЩ са извършили допълнителни удари срещу бази на хутите в

...
САЩ са извършили допълнителни удари срещу бази на хутите в
Коментари Харесай

САЩ нанесоха нови удари срещу хутите

Съединени американски щати са направили спомагателни удари против бази на хутите в Йемен, съгласно американски формален представител, един ден след стартирането на координирана многонационална офанзива против близо 30 позиции на групировката.


Ударите са били с доста по-малък обсег от предходната нощ. Сред задачите е било е радарно оборудване, употребявано от хутите, заяви Си Ен Ен.

По-рано бунтовниците изстреляха са противокорабна балистична ракета към търговски транспортен съд.

На 11 януари Съединени американски щати и Обединеното кралство удариха 28 обособени обекта на хутите в опит да попречат на способността им да нападат интернационалните морски пътища в Червено море. Двете страни бяха подкрепени и от Канада, Австралия, Бахрейн и Нидерландия.

Ударът в последните няколко часа е нанесен едностранно от Съединените щати.

Вашингтон заплаши с опцията за спомагателни военни дейности, в случай че хутите продължат да нападат с дронове и ракети търговски кораби в Червено море.

„ Ще се погрижим да отговорим на хусите, в случай че продължат с това възмутително държание дружно с нашите съдружници “, акцентира президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР