САЩ са били уведомени предварително за маневрите“Screaming Eagles са на

...
САЩ са били уведомени предварително за маневрите“Screaming Eagles са на
Коментари Харесай

Русия проведе мащабни учения на ядрените си сили

САЩ са били известени авансово за маневрите
“Screaming Eagles ” са на километри от украинската граница

В подготвеност за нанасяне на масиран удар против врага 

Въоръжените сили на Русия започнаха през днешния ден постоянните учения на нуклеарните си войски с тестови стрелби на междуконтинентални балистични ракети от разнообразни платформи по въздух, суша и вода, предадоха международните организации. Руският президент Владимир Путин персонално следи постоянните военни учения “Гром ”, чрез видеовръзка с генералния щаб и обособените включени в маневрите подразделения.

По време на ученията нуклеарните сили на страната направиха многократни подготвителни пускове на балистични и крилати ракети.

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу разгласи, че Владимир Путин е следил учението, което съгласно него се е провеждало, с цел да се практикува нанасянето на “огромен нуклеарен удар в отговор на противников нуклеарен удар ”.

Маневрите следват предизвестието на Владимир Путин за готовността му да употребява “всички налични средства ”, с цел да отблъсне офанзиви на територията на Русия, в ясна отпратка към нуклеарните арсенали на страната, показва в коментар “Скай Нюз ”.

По време на ученията беше осъществено тестово изстрелване на междуконтинентална балистична ракета с наземно базиране “Ярс ”, изстрелване на МКБР “Синева ” от съветска атомна подводница, а стратегическите бомбардировачи Ту-95 изстреляха крилати ракети по образователни цели.

Съединени американски щати споделиха, че са били известени, че Русия възнамерява да организира рутинни учения и страната е спазила изискванията на последното съглашение за надзор на оръжията сред нациите.

Ежегодно се организират военни учения с присъединяване на сухопътни, морски и въздушни съставни елементи на съветската нуклеарна триада за образование на нуклеарните сили на страната и демонстриране на тяхната подготвеност, напомнят интернационалните наблюдаващи.

По-рано в сряда представителят на съветския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков разяснява изявления в медиите за разполагането на американската 101-ва въздушнодесантна дивизия “Screaming Eagles ” (Крещящите орли) в румънска военна въздушна база на няколко километра от украинската граница в Северна Румъния, в Буковина и рисковете които това основава за сигурността.

“Колкото по-близо са американските войски до нашите граници, толкоз по-голяма е заплахата за нас. Във всеки случай сходно разполагане на бойци наоколо до границите не води до непоклатимост в нашия район ”, сподели Песков.

101-ва въздушнодесантна дивизия на Съединени американски щати се появи в Европа за първи път от 80 години на фона на изострените връзки сред НАТО и Русия, напомнят наблюдаващи. Численият състав на дивизията наброява 4700 военни, базово ситуирани във Форт Кембъл, щата Кентъки.

За вероятното прекачване на “орлите ” в Европа стана известно на 12 август. Тогава представителството на Съединени американски щати в НАТО заяви в “Туитър ”, че американският контингент ще бъде трансфериран за отбрана на въздушния съставен елемент на Алианса на Източния фланг.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР