САЩ, Русия или Китай могат напълно случайно да започнат ядрена

...
САЩ, Русия или Китай могат напълно случайно да започнат ядрена
Коментари Харесай

National Interest предсказа случайна ядрена война

САЩ, Русия или Китай могат изцяло инцидентно да стартират нуклеарна международна война поради спецификата на системите на наблюдаване и разузнаването, а по този начин също и особеностите на разполагането на другите типове оръжие. В собствен разбор National Interest преди системите за наблюдаване и разузнаване в страните са се употребявали единствено за следене на изстрелване на нуклеарни балистични ракети. Сега тези системи се употребяват и за следене на изстрелване на неядрени бойни глави. Така съществува заплаха от комплициране за потребление на нуклеарно или неядрено оръжие, което може да докара до подобаващ удар от другата страна.
Освен това Съединени американски щати,Русия и Китай преднамерено объркват съперниците си, като разполагат нуклеарно и неядрено оръжие на едно и също място. Например Русия разполага подводниците си с балистични ракети с нуклеарни глави, там където има подводници с нормално оръжие.
Друга причина за злополука може да бъде неналичието на профилирани военни спътници за наблюдаване и премахването на остарелите системи за наблюдаване. Например, в Съединени американски щати сега се приготвят едвам четири спътника Advanced Extremely High Frequency (AEHF), които напълно ще поемат задачата за наблюдаване над изстрелването, както на нуклеарни, по този начин и на неядрени ракети, което е изцяло незадоволително в сегашните условия. Същото по този начин скоро ще бъде прекратена активността на американската система за сателитна връзка Milstar.
Според National Interest за решаването на тези проблеми страните би трябвало да разделят нуклеарното и неядреното оръжие или да основат специфични спътници, които ще могат да наблюдават нуклеарните бойни глави, само че да не реагират на елементарните. Ръководството на страните, обаче надали ще го направи поради огромния финансов запас, който изисква сходно начинание.
По-рано сътрудници от университетите в Мичиган и Тенеси пресметнаха, че в случай че бъде нанесен огромен удар с нуклеарно оръжие по най-гъстонаселената китайска територия, това ще докара до гибелта на 34 милиона души. Друга последица би било настъпването на нуклеарна зима, което ще повлече пагубни вреди на селското стопанство и ще повлече гибелта на стотици милиони души по целия свят, защото множеството от страните няма да могат да изхранят популацията си.
Русия и Съединени американски щати от дълго време и неведнъж са надвишили съдбовния предел от 100 бойни глави и разполагат с 14 хиляди нуклеарни заряда. Учените считат, че американското държавно управление би трябвало да отдели повече внимание на търсенето на различни източници на изхранване, които биха помогнали на хората да оцелеят след евентуално нуклеарна война в изискванията на нуклеарна есен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР