САЩ започва разследване на оплаквания от кормилно управление от шофьори на Tesla

...
САЩ регулаторите за безопасност на автомобилите започнаха още едно разследване
Коментари Харесай

САЩ регулаторите за безопасност на автомобилите започнаха още едно разследване на проблеми с безопасността на превозните средства на Tesla.

Този път Националната администрация за безопасност на движението по пътищата разглежда дузина жалби за загуба на управление на волана или загуба на сервоусилвател на волана в моделите от 2023 г. 3 и Y електрически превозни средства.

Проучването обхваща около 280 000 превозни средства. Петима шофьори твърдят в жалби, че изобщо не могат да управляват превозните средства. Още седем цитираха загуба на сервоусилвател на кормилното управление, което изискваше по-голямо усилие при управление.

Повече автомобилни компании планират да използват мрежата за суперзареждане на Tesla
Tesla изгражда първия Cybertruck почти 4 години след като Илон Мъск го представи. Членовете на борда на директорите на Tesla се съгласяват да върнат 735 милиона долара компенсация

В документа се казва, че следователите ще проучат колко често се случва проблемът, производствените процеси и сериозността на проблема.

Пета сонда за три години

Проучването е най-малкото петото, започнато от агенцията на превозни средства Tesla през последните три години.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата през февруари изпрати специален екип за разследване на катастрофа, за да проучи катастрофа от 18 февруари в Северна Калифорния, при която Tesla, потенциално работеща на автоматизирана система за шофиране, се блъсна в пожарна кола, убивайки водач и тежко ранен пътник. Спешните екипи трябваше да разрежат Tesla, за да извадят пътника. Четирима пожарникари от окръг Контра Коста са с леки наранявания.

Проучването е част от по-голямо разследване на агенцията за множество случаи на блъскане на Teslas на автопилот в паркирани превозни средства за спешна помощ, които са склонни към други катастрофи. Следователите също така разглеждат повреди в окачването на Tesla, волани, които могат да паднат, и предпазни колани на предните седалки, които може да не са свързани правилно.

Рано във вторник беше оставено съобщение от AP News с искане за коментар от Tesla.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР