САЩ разрешиха прилагането на COVID ваксини при кърмачета и деца

...
САЩ разрешиха прилагането на COVID ваксини при кърмачета и деца
Коментари Харесай

Одобриха COVID ваксина при кърмачета и деца на предучилищна възраст в САЩ

САЩ позволиха използването на Коронавирус ваксини при кърмачета и деца на предучилищна възраст, заяви АП

Ваксинационната акция в страната ще включи даже шестмесечни бебета, осведоми

Съветниците на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) предложиха използването на ваксини при дребни деца, а окончателното утвърждение беше обещано няколко часа по-късно от шефа на организацията доктор Рошел Уаленски.

Около 18 милиона дребни деца ще имат опция да бъдат имунизирани, само че към момента следва да се види какъв брой от тях фактически ще бъдат включени в акцията. По-малко от една трета от децата на възраст сред 5 и 11 години бяха имунизирани след отварянето на опцията за тях през предишния ноември.

За приложение при дребни деца Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите утвърдиха имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Модерна “. Ваксината на „ Пфайзер “ ще се ползва при деца сред 6-месечна и 4-годишна възраст. Дозата ще бъде една десета от тази за възрастни. Тя ще бъде прилагана в три дози - първите две през три седмици, а последната най-малко два месеца по-късно.

Ваксината на „ Модерна “, предопределена за деца на възраст от 6 месеца до 5 години, е с две дози, всяка от които една четвърт от старата, разпределени през четири седмици. Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати утвърди и трета доза, най-малко месец след втората, за деца с имунни положения, които ги вършат по-уязвими за съществено заболяване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР