САЩ разрешиха да се поставя трета доза ваксина срещу Covid-19

...
САЩ разрешиха да се поставя трета доза ваксина срещу Covid-19
Коментари Харесай

САЩ разрешиха трета доза ваксина за хора с отслабена имунна система

Съединени американски щати позволиха да се слага трета доза ваксина против Covid-19 на Pfizer/BioNtech или Moderna на хора с отслабена имунна система.

" Страната навлезе в нова вълна от пандемията и Американската организация за надзор на храните и медикаментите /Еф Ди Ей/ изцяло осъзнава обстоятелството, че хората с отслабена имунна система са изключително изложени на риск от тежко заболяване ", изясни Джанет Удкок, и. д. шеф на Еф Ди Ей, представена от Франс прес.

" Останалите лица със приключен имунизационен цикъл са съответно предпазени и за момента нямат потребност от спомагателна доза антиковидна ваксина ", добави тя.

Става дума за хора, чиято имунна система е отслабена да вземем за пример поради присаждане на орган или заболяване като СПИН или рак, както и по отношение на одобрявани лекарства. При тези хора имунният отговор, отключен от слагането на ваксина, е по-слаб, в сравнение с при здравите, надлежно и не толкоз сполучлив, разяснява организацията.

Според здравните управляващи на Съединени американски щати хората с отслабена имунна система са под 3 на 100 от пълнолетното население на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР