САЩ работят за доставката на танкове Abrams в Украйна по-бързо

...
САЩ работят за доставката на танкове Abrams в Украйна по-бързо
Коментари Харесай

САЩ работят усилено за ускорени доставки на Abrams за Украйна

САЩ работят за доставката на танкове Abrams в Украйна по-бързо от предстоящото. Това разгласи координаторът по стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби пред MSNBC.

" Работим върху ускорение на доставката на танкове. Може да се вкарат някои промени в процеса, с цел да го придвижим по-бързо “, акцентира Кърби.

През януари Съединени американски щати оповестиха, че ще трансферират 31 танка М1 Abrams в Украйна – освен това най-вероятно от личните си ресурси, което доста ще форсира доставките в съпоставяне със обстановка, в която трябваше да бъдат закупени нови такива. В медиите тогава се появи информация, че Вашингтон ще се нуждае от минимум една година, с цел да приключи изпращането на Abrams на Украйна.

Този месец обаче стана известно, че американската войска към този момент извършва проект за изпращане на танкове в Украйна и се стреми да ги достави допустимо най-бързо. Пентагонът евентуално няма да разгласи точния график за предаването на танковете в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР