САЩ работят активно за постигане на споразумение с Полша за

...
САЩ работят активно за постигане на споразумение с Полша за
Коментари Харесай

САЩ преговарят с Полша за изпращане на военни самолети на Украйна


Съединени американски щати работят интензивно за реализиране на съглашение с Полша за изпращане на военни самолети на Украйна. Това съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън по време на аудиенция в Кишинев, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1885
" Не е допустимо към този момент да приказвам за график, само че мога просто да кажа, че преглеждаме този въпрос по един доста, доста деен метод ", уточни Блинкън. Той разясни, че Съединени американски щати обмислят да изпратят самолети на Полша, в случай че Варшава реши да прати изтребители в Украйна.

Днес представителят на полското държавно управление Пьотър Мюлер съобщи, че полските управляващи към този момент не са взимали никакви решения за предаване на военни самолети на Украйна. Той добави, че се води полемика по отношение на спектъра на дейности на НАТО, само че отново акцентира, че никакви решения не са взети на този стадий.

По-рано в. " Уолстрийт джърнъл " написа, че Полша може да даде на Украйна изтребители МиГ-29 и щурмови самолети Су-25, като в подмяна получи от Съединени американски щати изтребители F-16. Но по въпроса към момента се водели диалози сред Съединени американски щати и техните сътрудници в НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР