САЩ публикуваха нов списък със санкционирани българи по закона Магнитски“,

...
САЩ публикуваха нов списък със санкционирани българи по закона Магнитски“,
Коментари Харесай

Горанов, Малинов, Овчаров... САЩ допълва списъка Магнитски с още българи  


Съединени американски щати разгласиха нов лист със глобени българи по закона „ Магнитски “, оповестява Министерство на финансите на Съединени американски щати.

Физическите лица, които са глобени, са Иван Генов, Владислав Горанов, Николай Малинов, Александър Христов Николов и Румен Овчаров, излиза наяве от документа.

Мерките по отношение на тези физически и юридически лица се постановат въз основа на Указ 13818, който надгражда и ползва Глобалния закон „ Магнитски “ за отговорност при нарушение на правата на индивида и под чието деяние попадат участниците в съществени нарушавания на правата на индивида и корупция по целия свят.

„ Съединените щати поддържат своя съдружник в НАТО, България, в битката както с надълбоко вкоренената корупция, по този начин и с съветското въздействие, подкопаващи демократичните институции “, съобщи Браян Е. Нелсън, подсекретар на Министерството на финансите по въпросите на тероризма и финансовата разузнаване. „ Действията, осветлени през днешния ден, обгръщат разнообразни политически партии и държавни управления, което демонстрира незабавната нужда от разграждане на мрежите, които в продължение на години са възпроизвеждали противозаконни действия, изключително в енергийния бранш. Корупцията ограбва българския народ със стотици милиони долари и попречва вложенията и икономическия напредък на страната “, се чете в позицията.

В допълнение, Държавният департамент постанова на Румен Овчаров, Александър Николов, Владислав Горанов и членовете на техните фамилии визови ограничавания по член 7031, б. „ в “ от годишния Закон за бюджетните заеми на Държавния департамент, задграничните интервенции и обвързваните с тях стратегии. Съгласно член 7031, б. „ в “ в случаите, когато държавният секретар разполага с достоверна информация за присъединяване на задгранични публични лица в забележителна форма на корупция или огромно нарушение на правата на индивида, тези лица и членовете на техните фамилии нямат право да бъдат допускани на територията на Съединени американски щати.

Последствията от глобите

В резултат от днешната мярка се блокира цялата благосъстоятелност и право на благосъстоятелност и други собственически права на посочените нагоре лица, които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на жители на Съединени американски щати и непрекъснато пребиваващи в Съединени американски щати. Такава благосъстоятелност, право на благосъстоятелност и други собственически права наложително би трябвало да се рапортуват на OFAC. Освен това се блокират всички сдружения, притежавани директно или непряко с дялово присъединяване от или над 50 % от едно или няколко от глобените лица. Ако не е налице общо или преднамерено позволение, издадено от OFAC, или освобождение от задължението по различен метод, предписанията на OFAC по принцип не разрешават всички транзакции от жители на Съединени американски щати или непрекъснато пребиваващи в Съединени американски щати или транзакции на територията на Съединени американски щати (или осъществявани директно през САЩ), отнасящи се до каквато и да е благосъстоятелност или право на благосъстоятелност и други собственически права на обществено оповестените или по различен метод глобени лица.

Освен това финансовите институции и други лица, които реализират избрани покупко-продажби или действия със глобените физически и юридически лица, могат сами по себе си да бъдат изложени на наказания или да попаднат под действието на друга наказателна процедура. Забраните включват даряването или даването на парични средства, артикули или услуги от, на или в интерес на глобено лице или приемането на подаяние или под друга форма на парични средства, артикули или услуги от такова лице.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР