САЩ призовава за свободни и честни президентски избори във Венецуела

...
САЩ призовава за свободни и честни президентски избори във Венецуела
Коментари Харесай

САЩ може да признае всеки резултат от свободни избори във Венецуела

Съединени американски щати приканва за " свободни и почтени " президентски избори във Венецуела и изрази подготвеност да признае всеки резултат , без значение от спечелилия. Това съобщи във вторник специфичният делегат на Съединени американски щати за Венецуела Елиът Абрамс, изказвайки се в Комитета по външни работи на Сената, оповестява ТАСС.

" Свободни и почтени президентски избори са нужни на Венецуела за спокойно възобновяване на демокрацията си и реализиране на разцвет . Съединените щати ще признаят резултатите от свободните и почтени избори, без значение коя партия печели ", съобщи дипломатът.

Съединените щати " се застъпват за решение на рецесията във Венецуела благодарение на общоприемливо преходно държавно управление , което провежда свободни и почтени президентски и парламентарни избори. Готови сме да работим с всички венецуелци и други страни, с цел да реализираме тази цел и сме подготвени да премахнем глобите, когато са изпълнени нужните условия ", напомня Абрамс американския метод към Венецуела, обрисуван по-рано от държавния секретар Майк Помпео.

Докато не стане " демократична и просперираща страна ", натискът от глобите на Вашингтон ще продължи и единствено ще се усили ", добави той.

Специалният представител назова изборите за национално заседание ( парламент ) на Венецуела, които ще се проведат на 6 декември, " поредна машинация ".

Според Абрамс, президентът на Венецуела Николас Мадуро " възнамерява да откри надзор над Народното събрание посредством подправени избори през декември ".

Дипломатът добави, че Вашингтон продължава да поддържа водача на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо .

Мадуро не би могъл да остане на власт без поддръжката на Русия и Куба , разяснява Абрамс.

" Мислите ли, че без поддръжката на Русия и Куба, той би могъл да се задържи? ", пита републиканският сенатор Мит Ромни.

" Не, не мисля по този начин. Смятам, че тези евентуални 2500 кубински разследващи сътрудници, както и съветското несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са доста значими за поддържането на Мадуро на власт ", дава отговор Абрамс.
 Опозицията във Венецуела разгласи протест на изборите, планувани от Мадуро
Опозицията във Венецуела разгласи протест на изборите, планувани от Мадуро

Над 25 партии с общо решение...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР