САЩ приветстваха вчера резолюцията на Европейския парламент за Украйна и

...
САЩ приветстваха вчера резолюцията на Европейския парламент за Украйна и
Коментари Харесай

САЩ приветстваха ЕС за Северен поток 2 и санкциите срещу Русия

САЩ приветстваха през вчерашния ден резолюцията на Европейския парламент за Украйна и " Северен поток 2 ", както и решението на държавните и държавни ръководители от Европейски Съюз да продължат с половин година секторните стопански наказания против Русия. Това се споделя в публикувано документално изказване на ръководителя на пресслужбата на американския Държавен департамент Робърт Паладино, представено от ТАСС, заяви Българска телеграфна агенция.

" Съединени американски щати приветстват неотдавнашните стъпки на Европейски Съюз и страните членки в него да потърсят отговорност от Русия за експанзията против Украйна ", декларира Паладино. Дипломатът показва резолюцията на Екологичен потенциал от 12 декември, която " още веднъж удостоверява значимостта на ролята на Украйна в европейската енергийна система и осъжда градежа на подкрепяния от Кремъл водопровод " Северен поток 2 ", определяйки го като политически план ". " Призоваваме Германия да се вслуша в опасенията на доста от съседите си, сигурността на които ще пострада " от построяването на газопровода, съобщи Паладино.

Той добави, че Вашингтон приветства единомислещото решение на Европейския съвет да продължи икономическите наказания против Русия. " Подкрепяме позицията на Европейски Съюз, че нападението на Русия против украинските плавателни съдове в Черно море на 25 ноември е нарушаване на интернационалното право, и приветстваме напъните на Европейски Съюз да оказва поддръжка на тези региони на Украйна, на които се отразява отрицателно експанзията на Русия в Азовско море ", сподели дипломатът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР