САЩ през 2019 г. ще изпреварят Русия по обемът на

...
САЩ през 2019 г. ще изпреварят Русия по обемът на
Коментари Харесай

МАЕ: САЩ ще изпреварят Русия по добив на петрол през 2019 г.


Съединени американски щати през 2019 година ще изпреварят Русия по размерът на рандеман на нефт. Това разяснява изпълнителният шеф на Международната организация за енергетика (МАЕ) Фатих Бирол.

По думите му, Съединени американски щати се изпреварят най-големият производител на нефт Русия „ тъкмо през идната година “, в случай че не и през тази.
„ Ръстът на добива на шистов нефт в Съединени американски щати е доста огромен, темпът е доста висок... Съединените Щати доста скоро ще станат номер едно по рандеман на нефт “, декларира Бирол за организация Ройтерс.

Според данните на съветската статистическа работа и Управлението за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA), Съединените щати към този момент са изпреварили Саудитска Арабия по равнище на рандеман на нефт през ноември 2017 година По данни на EIA, Съединени американски щати са добили през ноември 10,038 млн. барела дневно, до момента в който по данни на съветската статистическа работа, добивът на Саудитска Арабия е бил 9,9 млн. барела дневно. Добивът на Русия през ноември пък е бил 10,126 млн. барела дневно, което е било и най-високото равнище в света.

В началото на февруари EIA разгласява прогнозата си, съгласно която към края на 2018 година добивът на нефт в Съединени американски щати ще надвиши 11 млн. барела дневно.
Изпълнителният шеф на МАЕ не чака намаляване на добива на нефт в Съединени американски щати през идващите 4 – 5 години.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР