САЩ предприеха нещо, която много рядко може да бъде направено.Президентът

...
САЩ предприеха нещо, която много рядко може да бъде направено.Президентът
Коментари Харесай

САЩ освободиха рекордно количество петрол от своя резерв

САЩ започнаха нещо, която доста рядко може да бъде направено.

Президентът Джо Байдън започва най-голямото освобождение на нефт за изключителни обстановки от американския запас и провокира петролните компании да добиват повече в опит да смъкват цените на бензина, които се покачиха по време на войната на Русия с Украйна, съобщи „ Ройтерс “.

Съобщението идва като част от необятни старания на Байдън да се оправи с вилнеещата инфлация, която засегна потребителите в Съединени американски щати и заплашва сътрудниците на Байдън демократи, до момента в който се стремят да запазят контрола над Конгреса на изборите през ноември.

Започвайки през май, Съединените щати ще освобождават 1 милион барела дневно (б/д) недопечен нефт в продължение на шест месеца от Стратегическия петролен запас, сподели той.

„ Това е миг на последици и заплаха за света и високи цени на бензина за американските фамилии “, сподели Байдън на събитие в Белия дом. „ Това също е миг на национализъм “, сподели Байдън, като помоли ръководителите на петролните компании да обслужват своите клиенти и американски фамилии, вместо вложителите, които са наградили с милиарди долари дивиденти.

Той също по този начин прикани Конгреса да накара фирмите да заплащат такса, в случай че имат хиляди неизползвани контракти за наем на петрол и газ и кладенци върху публични земи.

Освобождаването на 180 милиона барела е еквивалентно на към два дни световно търсене и е третият път, когато Вашингтон употребява Стратегическия петролен запас през последните шест месеца. 

Той ще покрие повече износа на нефт за Съединените щати от Русия, който Байдън забрани този месец. Русия нормално създава към 10% от международния недопечен нефт, само че съставлява единствено 8% от вноса на течни горива в Съединени американски щати.

Байдън също прикани американските петролни компании да вършат повече сондажи и да усилят производството на електрически транспортни средства и акумулатори, написа economy.bg.

Администрацията на Байдън работи със съдружници в МАЕ през последните седмици, с цел да координира стартирането, което ще докара общия размер на международните пазари до много над 1 милион барела дневно.

Освобождаването може да намали цените на бензина в Съединени американски щати от 10 до 35 цента за галон, според от това какъв брой съдружници и сътрудници също отворят запасите си. Байдън сподели, че съдружниците и сътрудниците на Съединени американски щати могат да пуснат спомагателни 30-50 милиона барела.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР