САЩ предоставят нов пакет с военна помощ за Украйна на

...
САЩ предоставят нов пакет с военна помощ за Украйна на
Коментари Харесай

Украйна за пръв път получава тежко въоръжение от САЩ

САЩ дават нов пакет с военна помощ за Украйна на стойност $800 млн. Това разгласи в диалог с украинския президент президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

" Току-що приказвах с президента Зеленски и му споделих, че администрацията дава спомагателни $800 млн. помощ под формата на оръжие, муниции и друга помощ за Украйна ", съобщи Байдън.

Военната помощ включва за пръв път тежко въоръжение - бронетранспортьори, артилерийски системи и хеликоптери.

" Новият пакет военна помощ включва доста ефикасни оръжейни системи, приспособени за противопоставяне на по-мащабното съветско нахлуване, което се чака в Източна Украйна. Това ново въоръжение включва артилерийски системи, муниции и бронетранспортьори. Одобрих също по този начин спомагателен трансфер на херикоптери ", съобщи Джо Байдън.

Той означи, че устойчивата доставка на оръжия от страна на западните съдружници е изиграла критически значима роля, с цел да може Украйна сполучливо да се съпротивлява на съветското настъпление.

" Това оказа помощ Путин да не осъществя първичния си воене нзамисъл - да покори и управлява Украйна. Не може да с ипозволим да понижим напъните си в този момент. Уверих президента Зеленски, че американският народ ще продължи да поддържа храбрият украински народ в неговата битка за независимост ", добави американският президент.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР