САЩ предадоха на Украйна първата си партида помощ от енергийно

...
САЩ предадоха на Украйна първата си партида помощ от енергийно
Коментари Харесай

САЩ предадоха първа партида енергийно оборудване на Украйна

САЩ предадоха на Украйна първата си партида помощ от енергийно съоръжение в поддръжка на енергийната инфраструктура на страната на фона на засилените офанзиви от Русия, оповестява Reuters , базирайки се на американски чиновници.

Първият транш се състои от енергийно съоръжение на стойност към 13 милиона $. Това е част от помощ на обща стойност от 53 милиона $, оповестена предишния месец, разясни източникът на организацията.

Друг събеседник на медията, осведомен с въпроса, добавя, че още два самолета с съоръжение ще излетят от Съединени американски щати тази седмица.

От октомври Русия стартира широкообхватни офанзиви против електрическата и отоплителната инфраструктура на Украйна в умишлена акция против цивилни жители, разяснява организацията. Последните съветски офанзиви оставиха милиони хора на мрачно и без отопление измежду зима.

В края на предишния месец държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен упрекна съветския президент Владимир Путин, че съзнателно се пробва да остави украинците на студено и да раздели западната коалиция и я принуди да спре да оказва помощ на Украйна, като увеличи цените на силата по света.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР