САЩ подготвят подразделение за бързо реагиране на морската пехота за

...
САЩ подготвят подразделение за бързо реагиране на морската пехота за
Коментари Харесай

CNN: САЩ подготвят специални бойни части за разполагане в Израел

САЩ приготвят поделение за бързо реагиране на морската пехота за евентуално изпращане към Израел. 26-то експедиционно поделение на морската пехота, способни да организират специфични интервенции, се приготвя при положение, че му бъде подредено да се приближи до Израел, с цел да укрепи позициите на Съединени американски щати там, са съобщили няколко американски чиновници пред CNN, написа организация Фокус.

Подразделението, което сега се намира на борда на десантния транспортен съд USS Bataan, се състои от над 2000 морски пехотинци и моряци и е способно да подкрепи огромна евакуация. Сред главните задания на експедиционната единица на морската пехота са евакуационните интервенции и филантропичната помощ.

" Все още не е издадена такава заповед на подразделението ", са декларирали чиновниците. Но през последните дни представители на защитата неколкократно обявиха, че Пентагонът ще може бързо да вкара спомагателни сили и средства в района при нужда, защото Израел продължава да води война против терористичната формация " Хамас ".

" Това, което беше доста ясно, изключително през последната година от страна на американските военни, е, че ние продължаваме да сме в положение, способни и подготвени динамично и експедитивно да вкараме сили в района ", е декларирал почитан чиновник на защитата.

26-то експедиционно поделение на морската пехота и американският транспортен съд USS Bataan са част от амфибийната група, която се разположи в района през юли в отговор на засилената иранска експанзия в Оманския залив.

През последните дни групата е била ситуирана покрай Кувейт като част от планувано обучение там, само че е отпътувала по-рано " вследствие на зародили събития ", е декларирал по-рано пред Marine Corps Times капитан Анджелика Уайт, представител на подразделението.

По-рано тази седмица Съединени американски щати изпратиха ударната група на най-големия самолетоносач в света, американският " Джералд Форд “ в източната част на Средиземно море като проява на въздържане на всевъзможни групи или страни, които могат да се изкушат да влязат в спора.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР