САЩ планират да обявят още днес нов пакет военна помощ

...
САЩ планират да обявят още днес нов пакет военна помощ
Коментари Харесай

САЩ дават на Украйна неуправляеми ракети въздух-земя

САЩ възнамеряват да разгласят още през днешния ден нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 300 млн. $, който за първи път ще включва ракета въздух-земя с дребен обхват на деяние, споделиха двама американски чиновници, представени от Ройтерс.

" Хидра 70 " е неуправляема ракета за въздушно изстрелване, създадена от компанията " Дженеръл Дайнамикс ".

Тези ракети нормално се изстрелват от държачи, прикрепени към самолети.

Ракетите могат да оказват помощ на Украйна да отслаби съветските сухопътни опорни пунктове и да обезпечат на настъпващите украински сухопътни войски въздушна поддръжка при плануваната пролетната атака на Киев.

Пакетът включва 155-милиметрови гаубици, съгласно чиновниците, поискали да останат анонимни.

В допълнение пакетът ще съдържа още муниции за реактивни системи за залпов огън " ХАЙМАРС " и за гаубици, противотанкови ракети, минохвъргачки и камиони, споделиха чиновниците.

Те предизвестиха, че пакетът към момента е в развой на завършване и може да се промени.

Пакетът военна помощ за Киев ще бъде 37-мият, утвърден от Съединени американски щати за Украйна след началото на съветската
инвазия през февруари 2022 година, а общата стойност на всички досегашни пакети е близо 36 милиарда $.

Пакетът идва в миг, когато Конгресът и Белият дом спорят по какъв начин най-добре да се избегне пагубен дефолт по държавния дълг, като доста републиканци упорстват за внезапно понижаване на вътрешните разноски в подмяна на повдигане на тавана на дълга.

Членовете и на двете партии обаче са единни в поддръжката си за продължение на помощта за Украйна, в това число водещите републиканци от Камарата на представителите, отпред с председателя ѝ Кевин Маккарти, както и водача на републиканците в Сената Мич Макконъл, прададе БТА.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР