САЩ отново ще търси и изследва НЛО. В началото на ноември

...
САЩ отново ще търси и изследва НЛО.
В началото на ноември
Коментари Харесай

Пентагонът отново ще изследва и търси НЛО

САЩ още веднъж ще търси и изследва НЛО.

В началото на ноември сенаторите от Демократическата партия в Съединени американски щати внесоха изменение в Закона за националната защита (NDAA22), съгласно което би трябвало да бъде основана Служба за наблюдаване и пояснение на аномалии към Министерството на защитата.

Наскоро бе оповестено, че организацията ще бъде основана под малко по-различно име: „ Група за синхронизиране на идентификация и надзор на въздушни обекти “.

Тази организация ще бъде правоприемник на актуалната стратегия на UAPTF (Unidentified Aerial Phenomena Task Force), която е част от Службата за военноморско разузнаване на Съединени американски щати. Тази нова организация ще бъде упълномощена да употребява „ всевъзможен запас, актив, благосъстоятелност или развой “ в границите на Министерството на защитата и разследващата общественост, с цел да изследва ситуацията с НЛО или неидентифицирани въздушни феномени (НВЯ).

Очаква се новата организация да създаде нови процедури, с които да провежда и уеднакви събирането, отчитането и разбора на информация, обвързвана с НЛО, доста по-добре, в сравнение с това се е предписание до момента.

UAPTF ще премине в новата група неотложно и ще бъде ръководена от държавния секретар по защитата и висши чиновници на разузнаването.

Групата би трябвало да се обърне особено внимание на евентуалните закани от НВЯ за националната сигурност, както и да оцени дали сходни феномени могат да бъдат приписани на извънземни. Фокусът на групата ще бъде върху въздушното пространство над военни уреди или региони на деяние. Освен това, в отговорностите на новата група е включено и даването на рекомендации за промени в законите, наредбите, образователните стратегии и организациите, влизащи под шапката на Пентагона.

Създаването на организацията идва, откакто Службата на шефа на националното разузнаване разгласява отчет за засечените въздушни аномалии, съгласно който 144 случая към момента не са обяснени. Докладът разпознава компликациите при събирането на данните, нужни за оценка и идентифициране на странни феномени в небето над Съединени американски щати, както и компликациите, които водачите изпитват при докладване на наблюдения на НЛО.



Новосъздадената организация ще включва и съвещателен комитет, отговарящ за медиите, в който ще бъдат включени разнообразни учени, както и от НАСА.

В скорошно изявление за Politico, сенаторът Кирстен Гилибранд разказа претекстовете за основаването на новата работа.

„ Ако това е технология, благосъстоятелност на съперници или друга организация, ние би трябвало да знаем за нея. Заравянето на глави в пясъка не е нито тактика, нито допустим метод “, съобщи Гилибранд.

Нейното мислене съответствува с констатациите от малко шаблонизирания отчет на Пентагона за UAP това лято, който не откри съответни доказателства за някои от UAP, само че насърчи законодателите и чиновниците на защитата и разузнаването да вземат въпроса по-сериозно на административно равнище.

„ Не сме имали никакъв контрол в тази област отдавна “, добави Гилибранд. „ Мога да преброя от една страна броя на чуванията, които имах по този въпрос за 10 години.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР